Haberler

İl Özel İdaresi'nin Onardığı Konaklar Turizme Kazandırıldı

Divriği ilçesinde İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla onarılan konaklar turizme kazandırıldı.

Divriği ilçesinde İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla onarılan konaklar turizme kazandırıldı.

Onarılan konaklar Divriği Kaymakamlığı tarafından düzenlenen programla hizmete açıldı. Programa Vali Alim Barut, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, İl Jandarma Alay Komutanı Bektaş Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Vali Alim Barut Divriği'nin Sivas için çok özel bir yer olduğunu belirterek, "Tarih kitaplarını açtığınızda Divriği ilçemiz ile ilgili pek çok şey bulursunuz. Kültürde adından sıkça söz ettiren Divriği, tarihi konakları ile de adından sıkça söz ettiriyor. Ülke çapında değil dünya çapında hem eserleri hem de önemli şahsiyetleri ile ön planda olan ilçemiz, maden açısından da önde gelen bölgelerden biridir. Kültürde, tarihte, sanayide Divriği ilçemiz var." dedi.

İlçeye İl Özel İdaresi tarafından onarılarak kazandırılan eserlerin korunması ve yaşatılması gerektiğini vurgulayan Barut, bundan sonraki süreçte, konakların işletilmesi ve korunmasının ilçe halkının sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaklaşık 1 buçuk milyon Lira harcanarak restore edilen konaklar hakkında bilgi verdi. Kaya, dört konağa altı ayrı fonksiyon yüklendiğini ifade ederek, "Burada yapılan koruma ve onarımlar bir yıl gibi kısa sürede ortaya çıkan çalışmalar değildir. İl Özel İdaresi başta olmak üzere kurumlarımızın katkısı ile bu çalışmalar nihayete ermiş bulunuyor. 2 milyon 100 bin lirayı bulan bu yatırımların bugünkü bedelinin 1.5 milyona yakını İl Özel İdaresi tarafından karşılanmıştır. Bununla beraber Başbakanlık Tanıtma Fonu'ndan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden destek aldık." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler onarılan konakları hizmete açtı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Ayhan Nebi Kaya Divriği Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title