Haberler

İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk Açıklaması

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, "Peygamberimizin hırkasına değil, örnek hayatına ve mirasına talip olmalıyız. Ama ne gariptir ki bugün Müslümanlar Peygamberimizin örnek hayatına değil de hırkasına talip oldular. Çünkü o yük getirmiyor" dedi.

Samsun İl Müftülüğü ve ilçe müftülükleri tarafından Kutlu Doğum programı düzenlendi. Eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen programa İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk'ün yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin, İstanbul Üsküdar Valide-i Cedit Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Kerim Öztürk, İl Müftü Yardımcıları, İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kurra Hafız hocaları, ilçe müftüleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program ilk olarak İlkadım İlçe Müftülüğü Kalkancı Bölge Yatılı Kuran Kursu Öğrencisi İlyas Şener'in Kur'an-ı Kerim Tilaveti okumasıyla başladı.

Daha sonra İlkadım İlçe Müftüsü Yahya Polat'ın selamlama konuşmasının ardından İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili konuşma yaptı. "Selamünaleyküm" diyerek sözlerine başlayan ve salondan da güçlü bir şekilde "Aleykümselam" gelmesinin ardından İl Müftüsü Yrd.Doç.Dr. Hayrettin Öztürk, selamın alınmasını Samsun'da başardıklarını söyledi. Öztürk, "Selam verildiğinde selamın nasıl alınacağını Samsun'da başardık, bundan mutluyum. Bunun dışında pek çok yere konferans için gidiyorum ama bu selamı böyle almıyorlar, cılız alıyorlar. Siz de vakti ile böyle cılız alıyordunuz ama şimdi alıştınız. Allah'ın selamını güzel bir şekilde alıyorsunuz. İnşallah yarın ahrette de cennet melekleri size selam verdiğinde aynı şekilde almayı Allah'ım sizlere nasip etsin" ifadelerini kullandı.

"HİZBULLAH'I KULLANAMAZ OLDUK"

İnsanların Şaban, Recep ve Hizbullah gibi isimleri artık kullanamaz olduklarını belirten Öztürk, "Şaban ismini çocuklarına kullananlar çıkmaz oldu. Çünkü bununla ilgili filmler yaptık. Recep Müslümanların kıymetli ayı idi. 3 aylardan birisiydi. Filmler yaptık şimdi recep ismini de koymaz olduk. Hizbullah Kur'an'da bir ayettir. Ama bunu kullanamaz olduk. Çünkü başka birileri kullandığı için. İslam'ın kavramlarını İslam dini ile ilgilenen bu alanın uzmanları kullanmalı, bunun dışındakiler kullanmamalıdır. Aksi takdirde bu yanlış anlamlar bizi yanlış yollara götürebiliyor ve bu kavramlarımız tedavülden kalkabiliyor. Bu konuda hassas ve dikkatli olmalıyız" diye konuştu.

"ANLATANLAR ÇOĞALIYOR, ANLAYANLAR AZALIYOR"

Müslümanların Peygamberin hırkasına değil, örnek hayatına talip olmaları gerektiğinin altını çizen Öztürk, "1989 yılından beri Türkiye'de Avrupa'da İslam aleminin bazı bölgelerinde Kutlu Doğum Haftaları kutlanmaktadır. Peygamberimiz anılıyor ve anlatılıyor. Peygamberimizi anlatanlar çoğalıyor, fakat onun hayatını yaşayanlar azalıyor. Peygamberimize salavat getirenler çoğaldıkça onun ahlakı ile ahlaklananlar azalıyor. Anlatanlar çoğalıyor, anlayanlar azalıyor. Çünkü Peygamberi bir hikaye gibi anlatamazsınız. Peygamber bize Kur'an-ı getirdi. Buradan çıktığınız zaman aklınızda hikayeler kalırsa hiçbir şey almamışsınız demektir. Ama Peygamberden, Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetler, bazı öğütler alarak, düşünerek giden onu uygulamaya çalışırsanız onun faydası olacaktır. Onun için Peygamberimizin hırkasına değil, örnek hayatına, mirasına talip olmalıyız. Ama ne gariptir ki bugün Müslümanlar Peygamber'in örnek hayatına değil de hırkasına talip oldular. Çünkü o yük getirmiyor" şeklinde konuştu.

İman edenlerin en fazla Allah'ı sevmeleri gerektiğini belirten Öztürk, konuşmasında, "Rabbimiz 'oyun ve eğlencelerini din haline getirenleri kendi hallerine bırak' diyor. Eğer bugün Müslümanlarımızın oyun ve eğlenceleri futbol olmuşsa, müzik olmuşsa 'tanrısı o olmuştur' demek diyor bu ayeti kerimde. Çünkü onunla yatıp onunla kalkıyor. İman edenler en fazla Allah'ı severler. Ama biz sevgimizi başka yerlere vermişiz. Halbuki Allah ortak kabul etmez. Bu şirktir. İnsanlardan bir kısmı Allah'ı ortak edinirler. Allah'ı sever gibi onları severler. Eğer bir Müslüman çocuğunu, parasını, hanımını, kocasını, evini, sarayını, arabasını Allah'tan fazla seviyorsa onun ilahı Allah değildir. Bu ayet onu söylüyor. Oyun ve eğlencelerini din haline getirenleri kendi haline bırak" görüşlerine yer verdi.

"YAĞMUR DUASINA ÇIKANLAR NİYE ŞEMSİYE TAŞIMIYORLAR"

Müslümanların dininde samimi olması gerektiğini ifade eden Öztürk şunları kaydetti:

"Bir berbere 'berber misin?' diye sorulduğunda 'berberim' der. Peki delilin nedir diye sorulduğunda da elindeki makası gösterir. Peki, size sorulsa 'Müslüman mısın?' Evet, Müslüman'ım. Peki, delilin nedir? Namaz kılmıyorsan delilin ne, oruç tutmuyorsan delilin ne? Samimi olmalıyız. Her konuda samimi olmalıyız. Samsun'un yüksek ilçeleri var. Vezirköprü gibi, yağmur duasına çıkarlar. Yağmur dualarına çıkıldığında herkes arabalarını aşağıya bırakır, gökte bir tane bulut yok. Müslümanlar yağmur duasına çıkacaklar gökten yağmur akacak. Yağmur yağınca ıslanacaksınız. Islanmamak için şemsiyeye ihtiyacınız var. Siz hiç yağmur duasına çıkan insanların yanında şemsiye götürdüklerini gördünüz mü? Hem yağmur duasına çıkıyorsun, hem de şemsiye almıyorsun. Kendin inanmıyorsun ki, Allah duana inansın senin. Onun için kendin inanacaksın, sonra Allah'ı inandıracaksın."

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Öztürk, protokol üyelerine gül verdi. Daha sonra sırasıyla İstanbul Üsküdar Valide-i Cedit Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Kerim Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Kurra Hafız Osman Şahin ve Emekli Din Görevlisi Kurra Hafız İlhan Tok, Kur'an-ı Kerim okudular. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Hayrettin Öztürk Osman Şahin Samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title