Haberler

İl Müftülüğü'nden 'Gel Bu Yaz Kuranı Gönlüne Yaz' Projesi

Niğde İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, “Gel Bu Yaz Kuranı Gönlüne Yaz” sloganıyla Niğde’nin en ücra köşesine kadar kuran kursları açacaklarını söyledi.

Niğde İl Müftüsü Alaattin Gürpınar, "Gel Bu Yaz Kuranı Gönlüne Yaz" sloganıyla Niğde'nin en ücra köşesine kadar kuran kursları açacaklarını söyledi.

Niğde'de Kuran Kurslarının 22 Haziran'da başlayacağını ifade eden Müftü Gürpınar: "22 Haziran'dan itibaren bütün cami ve kuran kurslarımızda yaş sınırı aramaksızın, erkek kız öğrenci demeksizin hepsi için camilerimizi kuran kurslarımızı çocuklarımıza açtık. Camilerimiz çocuk açıyor. Camilerimiz çiçek gibi çocuklarımızla doluyor" dedi.

GEL BU YAZ KURANI GÖNLÜNE YAZ

Müftü Gürpınar: "Ramazan ayının girmesiyle her yıl olduğu gibi bu yılda Diyanet İşleri Başkanlığımızın da genelgeleri doğrultusunda okullarımızın tatile girmesi dolasıyla 22 Haziran tarihinden itibaren yaz ayı boyunca 3 dönem halinde yaz kuran kursları açıyoruz. "Gel Bu Yaz Kuranı Gönlüne Yaz" sloganıyla camilerimizde ve kuran kursularımızda köy, kasaba ve merkez en ücra köşelere kadar, vatandaşlarımızdan arzu edenlerin çocuklarına dini Allah'ın kitabı Kuranı öğretmek için bütün görevlilerimiz seferber oldu" dedi.

Müftülük olarak Kuran kursları için 164 tane ek personel görevlendirdiklerini ifade eden Müftü Gürpınar: " Diyanet işleri başkanlığının yaz kursları genelgesi çerçevesinde biz bütün imamlarımızı, müezzinlerimizi kuran kursu öğreticilerimizi, hatta bunlarla ihtiyacı karşılayamadığımız yerde ilan yaparak yaz kurslarından görevlendirilmek üzere şartlara haiz olan ilahiyat fakültesi mezunu, İmam hatip lisesi mezunu KPSS sınavına girmiş, başarılı olmuş adaylar arasından kendi personelimiz ilave yeni personeller aldık. Müftülüğün 70 personeli bulunuyor. Öğrenci sayısı fazla olduğu için 164'de geçici görevli olmak üzere bunların alımlarını da yaptık. Müftülük olarak sınav komisyonumuz bu personelleri sınavlara tabi tuttular" dedi.

4-6 YAŞ GURUBUNA ÖZEL KURSLAR

Gürpınar: "22 Haziran'dan itibaren bütün cami ve kuran kurslarımızda yaş sınırı aramaksızın, erkek kız öğrenci demeksizin hepsi için camilerimizi kuran kurslarımızı anlara açtık. Camilerimiz çocuk açıyor. Camilerimiz çiçek gibi çocuklarımızla doluyor. Yeni yaz kursları genelgesinde 4-6 yaş gurubunu da özel kurslar açılması çalışmamız oldu. Bu çerçevede Niğde evlerinde açtığımız resmi hale getirdiğimiz minik yürekler kuran kursumuz faaliyete girdi. Geçen yıl 70 öğrencisini mezun etti.

Şimdi oraya ve yeni Pazartesinden itibaren hizmete sokacağımız Şerife Pelit Camimizin bünyesi içerisinde yine iki sınıflıkta minik yavrularımız için bir kurs açacağız. Ama yeterli mi yeterli değil. Niğde genelinde var olan 4-6 yaş gurubu anasınıfı yaş seviyesindeki çocuklar için mevcut binalarımızda yeterli değil. Öğreticilerimizde yeterli değildi, ama onlar için üniversite ve halk eğitim ile anlaşarak, diyanet işleri başkanlığının da özel eğitimlerine tabi tutarak öğreticiler yetiştirdik. 32 tanesini şuan atanabilir, bütün vasıflara haiz kadrolu öğreticilerden seçimlerini yaptık. Bu 32 tane arkadaşımızı görevlendirilmesi için sayın valimizle görüştük. Konuyu arz ettik. Vatandaşımızın 4-6 yaş gurubu öğrenciler için talepleri olduğunu ifade ettik. Sayın valimiz, Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiği talimatla, okullarımızın anasınıflarının yaz döneminde 4-6 yaş minik öğrenciler için kuran kursu açılması izin talimatı verdi. Bu kurslarımızı da biz anasınıflarımızı kuran kursu haline dönüştürmek suretiyle eğitimlerini başlatıyoruz.

Bu sene için bir ilktir Niğde'de. Bunun ilgi göreceğini çocuklarımızın o minik yürekleri bir çok temel konuları öğreneceklerini, temizlik alışkanlığının kazanacağını, Allah, peygamber, kitap, sünnet gibi konulara duyarlık kazanacağını. Arkadaşlık ortamına daha iyi uyum sağlayıp, arkadaşlık ilişkileri kişisel gelişim noktasında çok önemli kazanımların olacağını hatta ileri düzey de kuranı kerimin bir çok dua ve surelerini ezberleyecekler. Vatandaşlarımızın ilgisini sevgisini bekliyoruz" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Alaaddin Gürpınar Niğde Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title