Haberler

İl Müftülüğü Hacılara "Hac Albümü" Hazırlattı

Nevşehir İl Müftülüğü bu yıl hac farizasını yerine getiren Nevşehirli hacılar için "Hac Albümü" hazırlattı."Hac Albümü" hazırlatarak hac dönüşü hacılara dağıttı.

Nevşehir İl Müftülüğü bu yıl hac farizasını yerine getiren Nevşehirli hacılar için "Hac Albümü" hazırlattı.

İl Müftülüğü Nevşehir'den bu yıl kutsal topraklara giderek hac vazifesini yerine getiren 184 hacının fotoğraflarının ve iletişim adreslerinin bulunduğu

"Hac Albümü" hazırlatarak hac dönüşü hacılara dağıttı.

Nevşehir hac kafilesine başkanlık yapan İl Müftü Vekili Ali Gülden yaptığı açıklamada, Nevşehir kafilesi olarak dolu dolu sorunsuz bir hac dönemi geçirip memlekete dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'den katılan kafileler içinde en uzun kalan kafilelerden birinin de kendilerinin olduğunu belirten Gülden, "Biz Nevşehir kafilesi olarak 54 gün kutsal topraklarda kaldık. Bu süre Türkiye'den giden kafilerler arasında en uzun kalanlardan biri de bizdik. Allah'a çok şükür sorunsuz bir hac mevsimi yaşadık. Hacılarımız bol bol ibadet ettiler. İbadetlerden arta kalan zamanlarda ise biz hacılarımıza sohbet programları ve seminerler düzenledik. Kafile olarak dolu dolu sorunsuz bir hac dönemi geçirip memlekete dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz"dedi.

Bu yıl ilk kez hacıları için "Hac Albümü" hazırlattıklarını kaydeden Gülden, albümde Nevşehir'den giden 184 hacının ve kafilede görev alan din görevlilerinin fotoğraflarından ve iletişim adreslerinden oluştuğunu ifade etti.

Gülden, hazırlattıkları albümleri hac dönüşü hacılara havalimanında dağıttıklarını ve hacıların da bu hizmetten son derce memnun kaldıklarını belirtti.

Bu hizmetle insan hayatında en önemli arkadaşlıklardan biri olan hac arkadaşlıklarının kutsal topraklar sonrası memlekette de devam etmesini amaçladıklarını anlatan Gülden şöyle devam etti:

"Ömrümüzde bugüne kadar sayısız yolculuklar yaptık. Bu yolculuklarda da sayısız arkadaş ve arkadaşlıklarımız oldu. Hep beraber çıktığımız bu hac yolculuğu ise, hiç kuşkusuz ki ömrümüzün kıymet, değer, fazilet, kurulan arkadaşlık ve gidilen yer bakımından en önemli yolculuklardan birisi oldu. Bu albümü dostluklarımızın dünyevi ve uhrevi anlamda kalıcı olması bir hatıra olması hacılarımızın bir birlerini arayıp hal hatır sorması için hazırlattık."

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title