Haberler

İl Müftlüğü "Şehitlik ve Hafızlık" Konulu Konferans Düzenledi

Uşak İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen "İslam'da Şehitlik ve Hafızlık " konulu konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç.Dr.İsmail Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

Uşak İl Müftülüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen "İslam'da Şehitlik ve Hafızlık " konulu konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz konuşmacı olarak katıldı.

Fatih Erkek Yatılı Kur'an Kursu salonundaki programa; Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, İl Müftüsü Fuat Altındaş, daire müdürleri ve vatandaşlar izledi. Doç. Dr. İsmail Karagöz konuşmasında İslam'da Şehitlik ve Hafızlık kavramının önemine değindi. İl Müftüsü Fuat Altındaş'ın açılış konuşmasını yaptığı programda, Kur'an-ı Kerim'den ayetler ve Hz Muhammed'in (sav) hadisleriyle konuyu açıklayan Doç. Dr. İsmail Karagöz "Şehitlik, İslam'da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yücedir. Ahirette en büyük rütbe peygamberlikten sonra şehitliktir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri 'Ölürsem şehidim, kalırsam gazi' inancıdır. Bu durum, ayette "iki güzelden biri" şeklinde ifade edilmiştir. Yani, mümin için savaşta iki güzel neticeden biri vardır: ya galip gelecek, ya şehit olacaktır. Çanakkale Zaferinin elde edilmesinde de 250 bine yakın Mehmetçik şehit olmuştur. Mehmet Akif Ersoy 'Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi' diyerek, şehitlerimiz için söylenebilecek en güzel sözü etmiştir" dedi.

Hafızlık kavramına da konuşmasında yer veren Doç. Dr. İsmail Karagöz

"Kuran hem okunan, hem ezberlenen hem de hayata dair içerdiği prensiplerle Müslümanların yaşantısını düzenleyen mucize bir kitaptır. Allah tarafından indirilen ayetler, onu ezberleyenlerin savaşlarda şehit olması üzerine kağıda dökülmüş, yazılmış, bununla birlikte yüzlerce yıldır milyonlarca Müslüman tarafından ezberlenmiştir. Hafızlık dün olduğu gibi bugün de toplumumuzda büyük bir itibar görmektedir. Hafız yetiştiren kurumlarımıza devletimizin yanı sıra hayırsever vatandaşlarımızın katkısı da giderek artmaktadır" dedi.

Hafızlık ve şehitlik üzerine verilen konferans, Fatih Erkek Yatılı Kuran Kursu'na katkıları bulunanlara Vali Mehmet Ufuk Erden, Uşak Milletvekili Mehmet Altay ve daire müdürleri tarafından plaket verilmesiyle sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı İsmail Karagöz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title