Haberler

İl Müdürü Çolakoğlu'ndan Çiftlik Ziyareti

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Muş’taki hayvansal ve tarımsal üretim yapan çiftliklere ziyaretlerini sürdürüyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Muş'taki hayvansal ve tarımsal üretim yapan çiftliklere ziyaretlerini sürdürüyor.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Müdür Yardımcısı Mehmet Gündoğdu ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ahmet Manap ile birlikte Dizdaroğlu Tarım İşletmesi'ni teknik inceleme kapsamında ziyaret etti. Çolakoğlu, çiftliğin çalışmaları hakkında işletme sahibinden bilgi aldı. Bu tür çiftliklerin olmasının hem il açısından hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını belirten Çolakoğlu "Dizdaroğlu Çiftliği Muş Ovası'nın daha iyi değerlendirilmesi, tarım ve hayvansal üretimde daha yeni ve etkili tekniklerin kullanılması ve daha fazla üretimin gerçekleştirilmesinde gayretli çalışmalarının olduğunu görüyoruz. Bu çalışmaların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çiftlik hakkında bilgi veren işletme sahibi Haluk Dizdaroğlu ise "İl merkez sınırları içerisinde bulunan çiftliğimizde, 29 pedigri yarış atı ve 800 büyükbaş besi hayvanı bulunup, 3 bin 500 dekar arazinin 650 dekarına arpa, 2 bin dekarına ise buğday ekilidir. Arpada dekar başına 650 kilogram, buğdayda ise dekar başına 700 kilogram ürün bekliyoruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Gündoğdu Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title