Haberler

İl Koordinasyon Kurulu 2013 Yılı 3. Dönem Toplantısı Vali Cerrah Başkanlığında Yapıldı

Güncelleme:

İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 3. Dönem Toplantısı Osmaniye Valiliği Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda yapıldı.

Vali Celalettin Cerrah başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcıları Halit Deveci ve Mehmet Sadık Tunç, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Bölge ve İl Müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Vali Celalettin Cerrah yaptı. İl Koordinasyon Kurulu 2013 yılı 3. Dönem Toplantısının ilimize hayırlı olmasını dileyen Vali Cerrah, mübarek Ramazan ayının hayırlı olmasını dileyerek toplantıyı açtı.

Toplantının devamında Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç yatırımlar hakkında bilgi verdi. Osmaniye'de 2013 yılında 414 adet proje üzerinde çalışma yapılmasının planladığını ifade eden Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, "Bu projelerin toplam bedeli 656 Milyon 034 Bin TL olup, 2013 yılında bu projelere ayrılan ödenek miktarı 213 Milyon 679 Bin TL.'dir. 2013 yılı dönem sonu itibariyle bu ödenekten 103 Milyon 465 Bin TL harcama yapılarak % 48 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2013 yılı dönem sonu itibariyle yatırım programında bulunan 414 adet projenin; 67 âdeti bitirilmiş, 125 âdetinin yapımı devam etmekte, 49 âdeti ihale aşamasında olup, 173 âdetine ise başlanılmamıştır."dedi. İlimizde gerçekleştirilmekte olan yatırımlara yapılan harcamalara bakıldığında en çok ödeneğin % 34'lük payla içerisinde kanalizasyon, harita-kadastro, imar planı çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe gerçekleştiğini de kaydeden Vali Yardımcısı Tunç, bu sektörü %31'lik pay ile eğitim sektörü ve %19'luk pay ile ulaştırma sektörünün takip ettiğini söyledi.

Toplantının devamında Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü, DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Türkiye Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ İşletme Müdürlüğü, Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, MTA Doğu Akdeniz Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü, İl Özel İdaresi ve TEDAŞ Bölge Müdürlüğü biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, yöneltilen soruları yanıtladılar.

Kurum ve Kuruluş Müdürlerinin sunumlarının ardından Vali Celalettin Cerrah, toplantıya katılanlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı bitirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Cerrah Mehmet Sadık Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title