Haberler

İl Jandarma Komutanı, Şehit Annesinin Elini Öptü

Gaziler Günü nedeniyle Rize'de düzenlenen törende, ABD'nin İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Şafak Çalık'a Devlet Övünç Madalyası verildi. İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu, madalyasını Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun taktığı şehit annesinin elini öptü.

Gaziler Günü nedeniyle Rize Kültür Merkezi'nde anma ve madalya takdim töreni düzenlendi. Törene Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu, Rize Belediye Başkanı AK Parti'li Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

GAZİDEN GÜNEYDOĞU ANILARI

Törende konuşan gazi Selahattin Yanık, 1993 yılında Kuzey Irak'ta terör operasyonuna katıldığını belirterek, "İki askerimiz şehit oldu. Çatışmadan 4 saat sonra helikopter geldi ve iki şehit askerimizi helikoptere koyduk. Tırnak aralarımız ve ellerimiz et kokuyordu. Belli bir süre yürüdükten sonra yemek ihtiyacı için sırt çantamızı açtık. Terden ekmek ve yemeklerimiz ıslanmıştı. Asteğmen ile birlikte ellerimizi idrarımızla yıkayarak temizledik ve yemeğimizi yedik. Bayrağımızı eğmeye çalışan bu ülkenin düşmanıdır ve bu ülkede yaşamaması gerekiyor" dedi.

Jandarma Binbaşı Birol Abbas ise konuşmasında, şehitliğin zafer belgesi olduğunu söyleyerek, "Türk milleti 7 ülke 5 kıtada savaşmış bir millettir. Rize, İstiklal Savaşı'nda 9, Kore' de 76, Kıbrıs'ta 43 ve terörde 16 şehit vermiştir" diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu da "Barış istiyorsak cenke hazır olmalıyız. Millet olmak için cenke her zaman hazır olmamız gerek. Bu millet barış milletidir. Her ülkeye barış yanlısıdır. Hiçbirimizin unvanı veya makamı Gazilik ve şehitlik unvanından büyük değildir. Barış ve huzur için her zaman çabalayan bir toplum olacağız" ifadesini kullandı.

ŞEHİT POLİSİN ANNESİNE MADALYA

Törenin son bölümünde 9 Temmuz 2008'de ABD İstanbul Konsolosluğu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın annesi Şafak Çalık'a Devlet Övünç Madalyası ve beratı verildi.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu anne Şafak Çalık'ın madalyasını göğsüne takarken İl Jandarma Komutanı Albay Turan Talu da elini öptü. Madalyanın takılması sırasında gözyaşlarını tutamayan anne Çalık'ı, oğlu Murat Çalık teselli etti. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title