Haberler

İl Jandarma Komutanı, Bombalı Saldırıdan Saniyelerle Kurtuldu

Güncelleme:

Tunceli'de jandarma karakolunu denetlemeye giden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş aracına düzenlenen bombalı tuzaktan son anda kurtuldu.

Tunceli'de pkk'lılar, merkez Sütlüce Köyü'ndeki jandarma karakoluna denetlemeye giden İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş'un aracına bombalı tuzak kurdu. Akkuş'un saldırıdan saniyelerle kurtuldu.

KOMUTANA BOMBALI TUZAK, SANİYELERLE KURTULDU

Karayoluna önceden döşenen ve 70 kilo olduğu belirtilen patlayıcıyı Albay Akkuş'un aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Bombanın, komutanın aracın geçişinden saniyeler sonra patlaması faciayı önlerken, arkadan gelen koruma araçlarında hafif hasar meydana geldi.

KARAKOLU DENETLEMEK İÇİN YOLA ÇIKTI

Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, kent merkezine merkeze 17 kilometre uzaklıktaki  Sütlüce Köyü Jandarma Karakolu'na, iddiaya göre saldırı ve karakol civarında bazı PKK'lıların bulunduğu istihbaratı üzerine, denetleme ve güvenlik önlemlerini gözden geçirmek için saat 16.00 sıralarında yola çıktı.

BOMBA UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATILDI

Albay Akkuş'un zırhlı makam aracı ve zırhlı kobra tipi koruma araçları köye yaklaşık 5 kilometre kala bombalı saldırıya uğradı. PKK'lılar yola önceden döşedikleri patlayıcıyı Albay Akkuş'un aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

PATLAMADA ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

Düzenek, Albay Akkuş'un aracının geçişinden 4-5 saniye sonra infilak etti. Patlamadan Albay Yurdakul Akkuş yara almadan kurtulurken, arkadaki 2 koruma aracında hafif hasar meydana geldi. Patlamada şans eseri yaralanan olmadı. 

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Saldırının ardından Albay Yurdakul Akkuş ile yanındaki personeli Tunceli'ye dönerken bölgeye Tunceli Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle jandarma özel harekat timleri indirildi. Karadan da bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri geniş çaplı arama tarama faaliyeti başlattı. Bölgeye giden karayolu da güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatıldı.

PATLAMADA 2 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR OLUŞTU

Olay yerinde yapılan incelemede bombanın patlaması sonucu yolda yaklaşık 2 metre derinlik, 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Yapılan ilk incelemede infilak ettirilen bombanın yaklaşık 70 kilo olduğu belirtildi. Patlama sırasında şarapnel ve taş parçalarının yaklaşık 100 metre uzağa fırladığı görüldü. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Akkuş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (37)

alpaytekinn_demiroz@hotmail.com:

ateşe tapan zerdüşt pkkya kim destek veriyorsa allah belasını versin

29
13
yanıtYanıtla
mardinkerboran1990@hotmail.com:

allah senin belanı versin yahudu tohumu

yanıt0
yanıt0
alpaytekinn_demiroz@hotmail.com:

mardinli bir zerdüşt damladı hemen :) allah sana versin be keko :)

yanıt0
yanıt0
KAZARduygu35sal@hotmail.com:

AKP ...YALANLAYAMAZSINIZ...ERDOĞAN KİMİNLE ANLAŞMALAR YAPTIDA BUNLARA SES ÇIKARMIOR GÖZ YUMUYOR...İNKAR EDEMEZSİNİZ...HEPİNİZ HAYİNSİNİZ...ÇANAKKALEDE ÜLKEYİ İNGİLİZ MANDASINA SATMAYA ÇALIŞAN SARIKLILAR ĞİBİ

25
11
yanıtYanıtla
bilgiçozbekaydemir@hotmail.com:

durmak yok,yola devam,pkk ya teslim olalım,olsun,bitsin.

23
9
yanıtYanıtla
atakancityistanbul17@gmail.com:

AKPPKK a görev başında...

23
9
yanıtYanıtla
yüzde 45 böyle istediultra_aslan2534@hotmail.:

çok şükür şehit vermemişiz ama verseydik bile yüzde 45 in umrunda değildi.çünkü tayyibin tek derdi dünyanın her yerinde türk bayrağını dalgalandıranları bitirmek.pkk bayrağını dalgalandıranlara tek kelime etmez.zaten şehitleride kelle olarak görüyor.tayyib birşey demediği zaman oy verenlerde şehit olsa bile sesini çıkarmazlar.çünkü sürekli islamiyetten bahsederler ama egemen bağış kuranla dalga geçince tayyib birşey demeyince kimse sesini çıkarmadı...yeterki tayyibe birşey olmasın;devlet,din,vatan,ülke,kardeşlik,demokrasi,özgürlük önemli değil....

18
13
yanıtYanıtla
murat şenolmurat_senol23@hotmail.com:

tayyip hani bunlarla anlaşmıştı bir daha askere polise saldırmayacaklardı bu nasıl anlaşma adamlar yaptığı anlaşmaya bile uymuyor tayyip ne vadedip yapmadıysa yine azdılar

25
4
yanıtYanıtla
Halktan biricemocan6688@gmail.com:

Askere Polislere ve hatta sivillere saldırılar yine başladı. Hatta Şehirlerde Okullarda Üniversitelerde ve Sokaklarda Apo, Kürdistan, PKK diye bağırıyorlar. Hükümet hemen görevini yapsın, yapamıyorsa bıraksın ! Buna nasıl müsaade ederler, korkup susuyorlarmı ne ?? Ama Paraları ceplerine dolduruyorlar. Memleketin durumu dahada kötüye gider, eğer doğru dürüst idare edilmezse.

24
4
yanıtYanıtla
Napmehmet__arslan58@hotmail.com:

ac adam 2001 tez unutmusa benzıyon kafandakı lıderı de yazda bılelım

yanıt0
yanıt0
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title