Haberler

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı 4.olağan Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2016 yılı 4.olağan Ekim ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2016 yılı ilk 9 aylık faaliyetleri ile kentte istihdamı koruyucu, geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik konular görüşüldü.

Sakarya Valisi Coş, yaptığı değerlendirmede, İŞKUR tarafından 2016 yılının ilk 9 ayı içerisinde, özel sektörden 29 bin 617 kişilik iş gücü talebinin alındığını belirtti.

İŞKUR aracılığıyla 12 bin 510 kişinin işe yerleştirildiğini, mesleki eğitim kurs ve programlar ile Girişimcilik Eğitimleri ve Toplum Yararına Programlardan toplam 14 bin 093 kişinin faydalandığını ifade eden Coş, İŞKUR'un iş ve meslek danışmanları tarafından 44 bin 675 işsize iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin verildiğini bildirdi.

Vali Coş, İŞKUR'un Toplum Yararına Programları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 16 ilçede, 332 okulda, 387 kişi görevlendirilerek okulların eğitim öğretim dönemi sonuna kadar genel temizliğinin yaptırılmasının sağlanacağı bu faaliyetler için yaklaşık 6 milyon lira kaynağın kullanılacağını ifade etti.

Toplantı sonunda, iş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda ilave meslek kurslarının, girişimcilik eğitim programlarının, çalışanlara yönelik sertifika programlarının düzenlenmesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı mesleki ve teknik liselerde değişen iş gücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda yeni dalların açılmasına karar verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title