Haberler

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4.olağan Toplantısı Yapıldı

Gaziantep Valiliği Atatürk toplantı salonunda il istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2015 yılı 4. Olağan toplantısı Vali yardımcısı Mehmet Emre Tevfik başkanlığında yapıldı.

Gaziantep Valiliği Atatürk toplantı salonunda il istihdam ve mesleki eğitim kurulu 2015 yılı 4. Olağan toplantısı Vali yardımcısı Mehmet Emre Tevfik başkanlığında yapıldı.

Toplantıda Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu il müdürü Siraç Ekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kanmaz ve üyeler katıldı. Toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, "İlimiz istihdamına önemli katkı sağlayan toplum yararına programlarda 2015 yılı eylül ayı sonu itibari ile toplam 5245 kişi toplum yararına program çerçevesinde aşağıdaki kurum ve çalışma alanlarındaki istihdam edilmiştir. Çalışma ve iş kurumu il müdürlüğümüz aracılığıyla ayrıca 11 bin 817 kişi işe yerleştirilmiştir. İlimizde 2015 Eylül ayı sonu itibariyle çeşitli alanlarda düzenlenmiş 105 kurs açılmıştır. Ayrıca ilimizde eylül ayı sonuna kadar 9 engelli kursu tamamlanmış olup 80 engelli vatandaşımız değişik alanlarda kurs görmüşlerdir. Ayrıca 2 işe yerleştirme projesi ile 450 kişiyle görüşülecek olup 135 engelli vatandaşımızın istihdamı sağlanacaktır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Gaziantep ili genelinde bulunan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullardan, kuruma gelen alan ve dal açma-kapama tekliflerinin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'na sunulmak üzere 'Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 30.01.2015 tarih ve 111 0586 sayılı Alan- Dal Açma ve Kapama konulu yazılarındaki usul ve esaslara" göre değerlendirildiğini ifade etti. Yanmaz, bu değerlendirme sonucunda toplam 15 alan ve 20 dalın açılmasına, 4 alan ve 4 dalın kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ve gündemin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title