Haberler

İl Genel Meclisi'nden "Uyuşturucuyla Mücadele" Kampanyası

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından "uyuşturucuyla mücadele" kampanyası başlatıldı.

Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından "uyuşturucuyla mücadele" kampanyası başlatıldı.

Meclis Başkanı Hasan Hüseyin Aytop başkanlığında üç partinin ortak kararı sonrası hazırlanan kampanya kapsamında özellikle gençlerin uyuşturucuya başlamaması ve uyuşturucuyla mücadele konusunda girişimlerde bulunulacak.

Grup başkan vekilleri ile birlikte Çanakkale Valisi Ahmet Çınar'ı ziyaret eden üyeler kampanyayı tanıttı.

Hasan Hüseyin Aytop, burada yaptığı konuşmada, özellikle bonzai maddesinin kullanımının Çanakkale'de ilköğretim çağına kadar indiğini belirterek, uyuşturucu madde kullanımının gayrimeşru kazanç elde edilmesinde tahripkar amaçlı kullanılan en büyük vasıta olduğunu söyledi.

Bu kampanya ile gençleri uyuşturucudan uzak tutmayı amaçladıklarını anlatan Aytop, "Uyuşturucuya karşı açtığımız savaş devam ediyor ve etmektedir. Çağımızın belki de toplumu ve özellikle de gençleri tehdit eden en büyük vebası ve illeti olan uyuşturucuyla mücadele için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Bu konuya ilişkin çok ciddi adımlar atıyoruz. Uyuşturucunun gerek ekimi, gerek işlenişi, satışı ve kullanımı noktasında en ağır cezalar ve önlemler alınıyor. Bu anlamda toplumun bilgilendirilmesi çok önemlidir. Toplum, bilgilendikçe, uyuşturucunun ne kötü bir şey olduğu gösterildikçe tüketim de azalacaktır" dedi.

Vali Çınar ise toplumun uyuşturucu madde kullanımı ile büyük bir yara aldığını belirterek, böyle bir kampanyada ellerinden gelen bütün imkanları seferber edeceklerini kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Çınar Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title