Haberler

Malatya İl Genel Meclisinde Tartışma

Güncelleme:

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında köy yollarının yapımı ile seçimde ihtilaf sonunda tartışma çıktı.

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında köy yollarının yapımı ile seçimde ihtilaf sonunda tartışma çıktı. AK Parti, grup kararına ilk kez uyulmadı. CHP'liler AK Parti grup kararı karşısında ilk kez AK Partili iki üyenin önergesine olur eli kaldırdı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Ocak ayı toplantılarını Naci Şavata'nın başkanlığında sürdüren İl Genel Meclisi, gündemindeki maddeleri ve önergeleri görüştü.

Gündem gereği, 2013 yılında stabilize yapılan yollar konusunda komisyon raporu okundu. Raporda, İl Özel İdaresi ve Köy Des kanalıyla yapılan yollar belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, İl Özel İdaresi ve Köy Des kanalıyla yapılan yolların gösterildiğini, mükerrer yazılarak böylece çok iş yapılmış gibi gösterildiğini iddia etti.

AK Parti Doğanyol Üyesi Vehbi Öz ise ilçelerinde sadece Köy Des kanalıyla stabilize yapılan yolların gösterildiğini, diğerinin olmadığını ifade etti. AK Parti Pütürge İlçesi Üyesi Battal Paşahan ise ilçelerinde yapılan stabilize yolların 1 kilometresinin dahi İl Özel İdaresi'nin olmadığını iddia etti.

Bunun üzerine konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, "İlgili müdürü çağırırız ve mükerrer yazılma konusunda izahat isteriz. Burada olmayan daire müdürünün aleyhine konuşturtmam. Gelir izah ederler" dedi.

Bunun üzerine, Şavata ile CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları mütevelli heyetine üyelerin seçimi gündeminde de tartışma yaşandı.

Pütürge ilçesi mütevelli heyeti isimleri oylanırken, AK Parti Pütürge İlçe Meclis Üyeleri Battal Paşahan ile Hasan Hüseyin Şahin, kendi istedikleri üyelerin değil de başka isimlerin parti grubu olarak yazdırılmasına tepki gösterdi.

AK Parti grubunun isimleri ile diğer isimler oylandı ve AK Parti grubunun isimleri bir oyla ret edildi. Ancak toplantıdaki mevcut üyeler sayıldığında bu karar geçersiz sayılacağı iddiasıyla yeniden oylama yapıldı.

Önceki oylamaya ret oyu kullanan CHP'liler, bu kez AK Parti grubunun isimlerine yine ret verip, AK partili üyeler Paşahan ve Şahin'in verdiği isimlere evet oyu kullandı. CHP'liler, AK Parti grup kararı karşısında ilk kez AK Partili iki üyenin önergesine olur eli kaldırdı. Buna rağmen, AK Parti grubunun isimleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, grup kararına uyulmamasına tepki gösterip, "Böyle bir şey parti prensibimize uygun değil. Partimizin grubu olarak belirlediği isimlere itirazı olan Pütürge meclis üyelerimiz, ilçe başkanları ile mutabakata varmaları lazımdı" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca verilen önerge ile zirai ilaçlama atıklarının zararlarının araştırılması teklifi çevre komisyonunda incelenmek üzere havale edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Pütürge Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title