Haberler

İkv Heyeti Diyarbakır'da

İKV Yönetim Kurulu üyeleri, Diyarbakır'da düzenlenen "Türkiye AB İlişkilerinde Yeni Gündem" konulu panele katıldı İKV Yönetim Kurlu Başkanı Vardan: "Çözüm süreci bölgenin barış ve istikrarı için büyük imkan sunuyor.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Çözüm süreci bölgenin barış ve istikrarı için büyük imkan sunuyor. Bir yılı aşkın süredir bölgede silahlı çatışma ve can kaybının olmaması geleceğe dair umutları artırıyor" dedi.

Diyarbakır'daki temaslarını sürdüren Vardan, İKV ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca (DTSO) bir otelde düzenlenen "Türkiye-AB İlişkilerinde Yeni Gündem" konulu panele katıldı.

Panelde konuşan Vardan, AB üyeliğine giden yolda çözüm sürecinin Türkiye için önemine değindi.

"Çözüm süreci bölgenin barış ve istikrarı için büyük imkan sunuyor. Bir yılı aşkın süredir bölgede silahlı çatışma ve can kaybının olmaması geleceğe dair umutları artırıyor" diyen Vardan, bölgenin kalkınması için çözüm sürecinin önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Vardan, bölgeye yatırımların gelmesi ve bölgesel kalkınmanın hızlanması için huzur ve barışın kalıcı hale gelmesinin önemli olduğuna işaret ederek, "Barış süreci sadece bu bölge için değil tüm Türkiye'nin kalkınması ve ilerlemesi için olmazsa olmazdır. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan insanlar başta olmak üzere hepimize bu konuda ciddi görevler düşüyor" diye konuştu.

Vardan, İKV olarak AB üyeliğini sadece demokratikleşme değil, Türkiye'de ekonomik potansiyelin hayata geçirilmesi, rekabet gücü, kaliteli üretim açısından da ufuk açıcı gördüklerini kaydetti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı ise sürdürülen çözüm sürecine değinerek, artık bir gencin dahi kanının akmadığını belirtti.

"Bu nedenle biz Diyarbakırlılar sürece en çok sahip çıkanlardanız" ifadelerini kullanan Anlı, AB sürecine bölgenin yüksek desteğinin de bundan kaynaklandığına inandığını belirtti.

Anlı, artık insanların daha iyi yaşamak istediğini, geçmişteki kötü olayları unutmak için çaba gösterdiğini dile getirdi.

Sürecin çok hassas olduğunu kaydeden Anlı, şöyle dedi:

"Diyarbakır'a çok net bir şekilde pozitif ayrımcılık istiyoruz. Pozitif ayrımcılığı yatırımcılardan ve hükümetten de bekliyoruz. Çünkü bu verileri hak etmiyoruz. AB'nin çok dilli, çok kültürlü ve çok inançlı yapısının bu coğrafyanın da toplumsal gerçeği olduğunu söylüyoruz. AB'den gelecek ay Diyarbakır'a bir ziyaret gerçekleştirilecek. Bu ziyaretin de son derece yararlı olacağını düşünüyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ömer Cihad Vardan Fırat Anlı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title