Haberler

İkv Brüksel Temsilcisi Nuray: "Gümrük Birliği'nin Güncellenmesi Gerekli"

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray, ’Gümrük Birliği Sohbetleri’ toplantısında Türkiye ile AB arasından tesis edilen Gümrük Birliği’nin artık ihtiyaçlara cevap vermediğini söyledi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray, ' Gümrük Birliği Sohbetleri' toplantısında Türkiye ile AB arasından tesis edilen Gümrük Birliği'nin artık ihtiyaçlara cevap vermediğini söyledi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) AB Bilgi Merkezi, İstanbul'da ' Gümrük Birliği Sohbetleri' başlıklı bir toplantı düzenledi. İKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray ile İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kilit'in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıda, yürürlükte olan Gümrük Birliği'nde yaşanan problemler ve güncelleme süreci ele alındı.

İKV Brüksel Temsilcisi Haluk Nuray, Türkiye ile AB arasından tesis edilen Gümrük Birliği'nin artık ihtiyaçlara cevap vermediğini belirterek, Gümrük Birliği'nin günümüz ticaretine uygun bir şekilde güncellenmesi gerektiğini söyledi. Nuray, Türkiye'nin Gümrük Birliği'ne girdikten sonra küresel katma değer zincirine katkısının arttığını dile getirerek, son zamanlarda yapılan şikayetlerin haklı olduğuna vurgu yaptı.

İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan Kilit ise, Türkiye ile AB arasında tarımsal ürün hareketlerindeki artışın, AB kurallarını ne kadar hızlı bir şekilde uygulayacağımıza bağlı olduğunu belirterek, AB üyesi olmadan yani AB'nin Ortak Tarım Politikası ile desteklenmeden tarım sektörünün Gümrük Birliği'ne dahil edilmesine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Olumsuz etkileri dengelemek için, Türkiye'nin tarımda üretkenliği artırmaya yönelik önlemler düşünmesi gerektiğini söyleyen Kilit, "Ekonomik olarak, tarımsal alanda dünyanın en önemli aktörü olan AB ile tarım ürünlerini kapsayacak şekilde modernize edilecek Gümrük Birliği için müzakereler hassasiyetle yapılmalı ve olası sorunların çözümü için süratle çalışılmalıdır" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Gümrük Birliği Türkiye Brüksel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title