Haberler

İkv Açıklaması

"AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi olan Johannes Hahn'a başarılar diliyoruz"

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV), Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi olan Johannes Hahn'a başarı dilediğinde bulundu.

İKV'den yapılan yazılı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı olarak atanan ve kasım 2014 itibariyle görevi devralacak olan Jean Claude Juncker'in birlikte çalışacağı komisyon üyelerinden Johannes Hahn'ın, AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi olacağı anımsatıldı.

"AB Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi olan Johannes Hahn'a başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, halihazırdaki Komisyon'da bölgesel politikadan sorumlu olan Hahn'ın Avusturya'da gerek sanayide ve meslek kuruluşlarında gerekse siyasette deneyim kazanmış bir isim olduğu, Hahn'ın daha önceki kariyerinde merkez sağ bir parti olan Avusturya Halk Partisi mensubu olduğu dile getirildi.

Hahn'ın gelecek dönemde genişlemenin öncelik olmayacağı bir Komisyon'da görev yapacağı açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"Daha önce Genişleme ve Komşuluk olarak belirlenen sorumluluk alanının bu kez kelimelerin sırası değiştirilerek Komşuluk ve Genişleme şeklinde adlandırılması, genişlemenin arka planda olacağı izlenimi vermektedir. Öte yandan Türkiye ve Batı Balkanlar'ın müzakere sürecinin başarıyla tamamlanması yalnız bu ülkeler için değil AB için de önemli bir prestij ve inandırıcılık meselesidir. Hahn'ın Avusturya Merkez Sağ Partisi'nin Türkiye'nin üyeliğine yönelik temkinli yaklaşımını benimsemek yerine, önümüzdeki 5 yılı verimli kullanarak, ilişkileri geliştirmeye ve müzakere sürecindeki engelleri çözüme kavuşturmaya önem vermesini diliyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Avusturya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title