Haberler

İktidar Dersini Yerel Seçimde Alacak

Güncelleme:

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

Başbakanın, Balyoz Davası kararına ilişkin sözlerini değerlendiren Hamzaçebi, "Bunlar timsah gözyaşlarıdır. Hem ağlarım, hem giderim gözyaşlarıdır" dedi.

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü, Eylül ayı örgüt toplantısı gerçekleşti. İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çalışmaları anlatan sunumun ardından söz alan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, güncel konuları değerlendirdi.

"Bugünden itibaren farklı bir Türkiye'de yaşadığımızı herkesin bilmesi gerekir" uyarısıyla konuşmasına başlayan Akif Hamzaçebi, "Anayasa Mahkemesi 4+4+4 ile ilgili kararını verdi. Dün de Silivri'de mahkeme kararını verdi. 4+4+4 ile ilgili kararda CHP'nin, bu düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğu talebi reddedildi. Balyoz Davasında sanıkların, 'hukuksuz yargılanıyorum', 'savunma hakkım ihlal edilmiştir', 'deliller sahte' şeklindeki feryatları duymazdan gelinerek mahkûm edilmiştir" şeklinde konuştu.

"YARGI BAŞBAKANIN KONTROLÜNE AÇIK HALE GETİRİLDİ

Sistemin temelinin iktidar tarafından 12 Eylül 2010 Referandumunda atıldığına dikkat çeken Hamzaçebi, o tarihte sunulan anayasa değişikliklerinin, AKP tarafından 'özgürlük', 'kardeşlik', 'eşitlik' gibi kulağa hoş gelen kavramlar altında sunulduğunu söyledi. Hamzaçebi, 12 Eylül 2010 Referandumu ve 1 Temmuz 2012 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen yargı paketiyle birlikte özel yetkili mahkemelerin muhafaza edildiğini, Türkiye'nin Başbakanın yetki ve kontrolüne açık bir yargı sistemine yerleştirildiğini ifade etti.

"BAŞBAKANIN LUTFETTİĞİ KADAR ÖZGÜRLÜK VAR"

Türkiye'de özgürlüğün tehlike altında olduğunun altını çizen Hamzaçebi, "İktidar, kendisine oy vermeyenlerin hakları olabileceğini bir kenara atmıştır. Otoriter bir yönetimle karşı karşıyayız. Demokrasi çoğunluğun değil, azınlığın haklarının korunduğu bir rejimin adıdır. Bugün bu unutulmuş gözüküyor" şeklinde konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü;

"10 yıl önce 'özgürlük, adalet, eşitlik için yola çıktık' diyenler;, bugün baskının, şiddetin, işkencenin iktidarını kurdu. Başbakanın lutfettiği kadar özgürlük vardır. TÜSİAD Başkanı 'olanları bilmek hakkımız' dediğinde, Başbakanın verdiği cevap 'otur oturduğun yerde' olmuştur. Başbakanın demokrasi anlayışı yoktur"

"BAŞBAKAN TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKÜYOR"

Hükümetin iktidara geldiği dönemde Genel Kurmay Başkanıyla görüşebilmek için Amerikalı dostlarından yardım isteyen bir Başbakan sahip olduğunu söyleyen Hamzaçebi, "Aynı Başbakan 10 yıl sonra Genel Kurmay Başkanını, komutanlarını hapishanelere göndermekten geri kalmıyor. Siz bakmayın Başbakanın 'aslında tutuksuz yargılanması gerekir diye görüş beyan ettiğine. Görüş beyan eden Başbakansa gereğini yapar. Bunlar timsah gözyaşları. Siz bakmayın Balyoz Davası kararı sonrasında 'henüz süreç bitmedi, gerekçeyi görmek lazım' demesine. Bunlar, hem ağlarım, hem giderim gözyaşlarıdır" şeklinde sert ifadeler kullandı.

"HÜKÜMET TERÖR KARŞISINDA ÇARESİZ"

Son dönemde artan terör olaylarına da değinen Hamzaçebi, terörün 32 yıldır bu kadar yükselmediğine dikkat çekerek, " Başbakanın terör konusunda bir çözümü yoktur. Bir dönem, 'PKK'ya karşı TSK gücünü gösterecek' sözleriyle insanlara terörün sona ereceğini zannettiren Başbakan, o tarihte OSLO'da PKK ile görüşüyordu. Terör karşısında güçlü bir hükümet yok. Adım atamıyor, çaresiz" değerlendirmesinde bulundu.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE CHP BAYRAĞI DALGALANACAK"

En sıkıntılı anlarda en iyi çözümü toplumun bulacağını vurgulayan Hamzaçebi, "Türkiye, bu kötü gidişe 'dur' diyecektir. Önümüzde yerel seçimler var. Milletimiz AKP'ye dersini yerel seçimlerde verecek. Ranta ve ihaleye göre yönetim anlayışını sandığa gömmek milletimizin görevidir" şeklinde konuştu ve Beylikdüzü'nde CHP Bayrağı'nın dalgalanacağına inancının tam olduğu söyleyerek sözlerini tamamladı.

Partililerin söz alarak görüşlerini beyan ettiği örgüt toplantısına; CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Turan Aydoğan, İl yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Aksu, Ali Ulvi Gökbulak, Bektaş Davutoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Uğur Dağ da katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Akif Hamzaçebi Beylikdüzü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title