Haberler

İko Başkanı İşler ile Fatih Belediye Başkanı Demir Kumkapı'yı Gezdi

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Kumkapı’yı gezdi.

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Norayr İşler ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Kumkapı'yı gezdi.

İKO'dan yapılan açıklamaya göre, geçen aylarda "Tarihi Yarımada'nın Sorunları ve Çözüm Yolları" konusunda bir rapor hazırlayarak Fatih Belediye Başkanı Demir'e sunan İKO Yönetimi, Demir'in tarihi bölgenin sembol semtlerinden biri olan Kumkapı'ya yaptığı ziyarete eşlik etti.

Gezide İKO Başkanı İşler, Tarihi Yarımada'nın sadece Kapalıçarşı'dan ibaret olmadığını belirterek, "Yenikapı, Kumkapı, Nişanca, Eminönü de bu tarihi mirasın vazgeçilmez parçalarıdır. Bu nedenle yalnızca Kapalıçarşı'yı içine alacak bir yeniden yapılanma, arzulanan hedeflere ulaşmamızı sağlamaz. Tüm yarımadanın yeniden yapılandırılması, turistlerin 24 saat güven içinde gezip, eğlenerek vakit geçireceği bir konsepte geçirilmesine büyük ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Fatih Belediye Başkanı Demir de Tarihi Yarımada'ya ayrı bir önem verdiklerini anlatarak, turistler için büyük önem taşıyan bu bölgenin her semti için farklı projeler hazırladıklarını bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Mustafa Demir Kapalıçarşı İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title