Haberler

İkmib Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz Açıklaması

"Değişen dengeler alternatif pazarlara yönelmeyi gerekli kılıyor.

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Akyüz, değişen dengelerin alternatif pazarlara yönelmeyi gerekli kıldığını belirterek, özellikle Afrika, Güney Amerika, ABD ve Meksika'nın ticaretin aktif yapılacağı bölgeler olarak dikkati çektiğini bildirdi.

İKMİB açıklamasına göre, geçen yıl 18 milyar dolarlık ihracatla hedeflerini tutturan kimya sektörü, 415 Türk firmasıyla 373 bin kilometre katetti. Sektör, bu yıl için belirlediği 19 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için de çalışmalara başladı.

Türkiye ihracatında üçüncü sırada olan kimya, 2014 yılında Amerika'dan Ortadoğu'ya kadar uzanan coğrafyada alanının en önemli fuarlarında Türkiye'yi temsil etti. Sektör, 12'si milli olmak üzere toplam 18 yurtdışı fuar organizasyonunda yer aldı.

İlaç-medikal, ambalaj ve plastik sektörlerine yönelik Nijerya-Gana, Santiago-Şili, Bogota-Kolombiya ve Meksika'ya ticaret heyetleri düzenleyen sektör, ön heyetler kapsamında da ilaç-medikal, kauçuk sektörleri için Brezilya-Sao Paulo, Şili-Santiago, Malezya, Kamboçya ve Vietnam'a ziyaretlerde bulundu. Kimya sektörü Kozmetik Yurtdışı Pazarlama Takımıyla ise Fransa, İngiltere ve ABD'de yeni işbirliklerinin yollarını aradı.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, sektörün ihracat hedefine ulaşmasında, milli katılımlı fuar organizasyonları, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) faaliyetleri, yurtdışı ticaret ve alım heyetlerinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Bu yıl 19 milyar dolarlık hedeflerine ulaşmak adına yoğun bir takvimleri olduğunu aktaran Akyüz, şunları kaydetti:

"Değişen dengeler alternatif pazarlara yönelmeyi gerekli kılıyor. Özellikle Afrika, Güney Amerika, ABD ve Meksika ticaretin aktif yapılacağı bölgeler olarak dikkati çekiyor. Diğer yandan Çin her ne kadar bir tehdit unsuru olsa da büyük bir potansiyele sahip. Avustralya ve Yeni Zelanda bölgesinde de çok etkin değiliz. Bu pazarlarda son sürat ihracatçımızın ilerlemesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Murat Akyüz İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title