Haberler

    İkizdere 6ncı Çağrankaya Yaylası Kar Yürüyüşü Festivali

    İKİZDERE 6NCI ÇAĞIRANKAYA YAYLASI KAR YÜRÜYÜŞ FESTİVALİ24-27 ŞUBAT 2017 (CUMA-PAZARTESİ)BÜYÜK YAYLA-ÇAĞIRANTAŞ YAYLASI-AŞAĞI YAYLA-İKİZDERE...[ BU BİR ÇAĞIRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞ KOMİTESİ ETKİNLİĞİDİR.

    İKİZDERE 6NCI ÇAĞIRANKAYA YAYLASI KAR YÜRÜYÜŞ FESTİVALİ

    24-27 ŞUBAT 2017 (CUMA-PAZARTESİ)

    BÜYÜK YAYLA-ÇAĞIRANTAŞ YAYLASI-AŞAĞI YAYLA-İKİZDERE...

    [ BU BİR ÇAĞIRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞ KOMİTESİ ETKİNLİĞİDİR. ]

    Bu yıl 6ncısı düzenlenecek olan "ÇAĞIRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ" festivaline dileyenlerle Poyraz Doğa olarak katılacağız.

    Tertip Komitesi Diyor ki;

    "ÇAĞIRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ", katılımcılara "Bir Kış Masalı" hikayesi sunmaya devam ediyor. Kar üzerinde yaklaşık 2000mt - 2500mt irtifa aralığında toplamda 20km. kar yürüyüşü yapılacaktır. Doğa şartlarının oldukça zor ama bir o kadarda zevkli olacağı yürüyüşümüz zaman zaman tulum eşliğinde türkü ve horonlarla süslenecektir. Bir geceyi otantik yayla evlerinde doğal şartlarda geçirtdikten sonra pazar günü dönüş yürüyüşümüzle dağlara veda edeceğiz...

    Sizinde "BİR KIŞ MASALI" Hikayeniz Olsun..

    Çağırankaya Yaylası (Kaynak : www.ridosotel.com.tr)

    Ulaşım :

    Katılımcıların etkinlik başlangıcında Trabzon havaalanından ikizdere'de rezerve edilen otele ve etkinlik hitamında da Trabzon havaalanına transferleri (imkanlar dahilinde) tertip komitesinin sağlayacağı araç ile veya bizim için sağlanacak makul fiyat karşılığı bir minibüs ile sağlanacaktır.

    Katılımcıların bölgeye gelişlerinde, en geç 24 Şubat 2017 - Cuma öğlen saat 12: 00'dan önce Trabzon havaalanında olacak ve bölgeden ayrılışlarında ise en erken 27 Şubat 2017 - pazartesi en erken saat 13: 00'da Trabzon havaalanından olacak şekilde uçak biletlerini almış olmaları beklenmektedir.

    Bunun dışındaki tüm ulaşım alternatiflerini tercih edecekler, ulaşımlarını kendileri sağlamak durumundadırlıdırlar.

    TAVSİYE EDİLEN UÇAK SEFERLERİ :

    GİDİŞ:

    PGS / 06: 40-08: 20 / S.GÖKÇEN - TRABZON

    THY / 06: 40-08: 20 / ATATÜRK - TRABZON

    THY / 07: 00-09: 00 / S.GÖKÇEN - TRABZON

    PGS / 08: 10-09: 50 / S.GÖKÇEN - TRABZON

    Tarih yaklaştıkça ilave veya eksilen seferler olabilir.

    DÖNÜŞ:

    THY / 14: 35-16: 00 / TRABZON - ATATÜRK

    PGS / 15: 15-17: 00 / TRABZON - S.GÖKÇEN

    PGS / 18: 55-20: 25 / TRABZON - S.GÖKÇEN

    THY / 19: 10-20: 45 / TRABZON - ATATÜRK

    THY / 19: 10-20: 45 / TRABZON - ATATÜRK

    ATLAS / 19: 15-20: 55 / TRABZON - ATATÜRK

    ONUR / 20: 50-22: 30 / TRABZON - ATATÜRK

    PGS / 21: 00-22: 45 / TRABZON - S.GÖKÇEN

    THY / 21: 05-22: 50 / TRABZON - S.GÖKÇEN

    PGS / 22: 00-23: 45 / TRABZON - S.GÖKÇEN

    Tarih yaklaştıkça ilave veya eksilen seferler olabilir.

    Program :

    24.02.2017 - Cuma

    Katılımcıların Trabzon'dan İkizdere'ye transferleri, otele yerleşme, serbest zaman, çevre gezileri ve İkizdere'den etkinlik maksatlı ihtiyaçlarının karşılanması.

    25.02.2017 - Cumartesi

    06: 30 Kalkış.

    07: 00 Otelde kahvaltı ve İkizdere'ye hareket.

    Komite notu :  Cumartesi gecesi yaylada kalacaklar isterlerse otelden 1 gece için çıkış yapabilirler.

    Poyraz notu :  otelden ayrılırken, katılımcılar, ertesi gün akşam otele döneceklerini dikkate alacaklar ve kar yürüyüşü donanımı ile otelden ayrılacaklardır. Çantalarında müteakip 4 öğün yemek (ctesi öğle, akşam, pazar kahvaltı ve öğle) bulunacaktır.

    07: 00 İkizdere'de alışveriş. Katılımcılar her türlü yiyecek ihtiyacını İkizdere'den temin edebilirler.

    08: 30 Açılış konuşmaları. İkizdere'de "Dağ Horozu Totemi" önünde tam katılımlı, Türk bayraklarıyla, şenlik havasında, tulum eşliğinde, kortej yürüyüşü. Orında

    09: 00 İkizdere'den minibüslerle Büyük yayla'ya hareket. (Bu transfer ücretlidir. Yaklaşık 20TL olan minibüs ücretini herkes kendi ödeyecektir.)

    Not :  Alt yoldan araçlarla Büyük yayla'ya yakın mesafeye kadar gidilip, üst yoldan yaya gelineceği için, bu intikal özel araçlarla yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılacak tüm katılımcılar minibüslere binecektir. Sırt çantamız, kar kıyafetlerimiz, yiyeceklerimiz mutlaka yanımızda olmalıdır. Yaylada kalacaklar mutlaka kış şartlarına göre hazırlık yapmalıdırlar.

    2015 - 5nci Çağırankaya Kar Yürüyüşü Etkinliğinden Bir Enstantane!...

    11: 00 Minibüslerle Büyük Yayla yakınındaki helikopter iniş pistine varış ve İkizdere Belediye Başkanı'nın köy usulü kahvaltı ikramları.

    Geceyi burada, Büyük Yayla'da geçirecek (isteyenler) birinci grup katılımcılar için yeterli sayıda yayla evi hizmete sunulacaktır.

    İkinci grup, rehber eşliğinde kar yürüyüşü ile Çağırankaya Yaylası'na (Kurtlar Yaylası) gidecek ve geceyi buradaki yayla evlerinde geçireceklerdir.

    Üçüncü grup ise yine rehber eşliğinde Aşağı Yayla'ya doğru kar yürüyüşü yapacak ve geceyi buradaki yayla evlerinde geçireceklerdir. Geceyi çadırda geçirmek isteyenler, kamp kurarak, çadırlarıyla birlikte geleceklerdir.

    Cumartesi Akşam Yemeği :  Herkes kendi sırt çantasında getirdiği yiyecekleri tüketecektir.

    "Kaldır Kolları Türk Hava Yolları"

    Cumartesi Gece Eğlencesi : Her grup kendi yaylasında değişik etkinlikler ve eğlenceler düzenleyecektir. Üç yayladan da görülecek şekilde havai fişek gösterileri, tulum ve kemençe ile horonlar şişecektir...

    26.02.2017 - Pazar

    07: 00 Kalkış ve kahvaltı. Herkes sırt çantasında getirdiği kahvaltısını tüketecektir.

    08: 00 Büyük yayla ve Çağırankaya Yaylası'nda kalan katılımcılar Aşağı Yayla'ya doğru rehber eşliğinde toplu olarak hareket edecektir. Yaklaşık 2 saat kar üzerinde yürüyuüş yapılacaktır.

    10: 00 Aşağı Yayla'da tüm katılımcıların buluşması, büyük horon, büyük gösteriler ve çay molası...

    12: 00 Aşağı yayla'dan nefis manzaralar eşliğinde İkizdere'ye hareket. Yaklaşık 4-5 saatlik kar yürüyüşü yapılacaktır. Yürüyüş boyunca gruptan ayrılmalar, kopmalar olmayacaktır. Fotoğraf için hoş görülü olunsa da fazla zaman harcanmayacaktır.

    17: 00 İkizdere'ye varış. İkizdere meydanda toplu veda horonu. Otele yerleşme. Otelimiz termal otel olduğundan havuz, sauna ve açık hava sıcak havuzları da hizmete açık olacaktır.

    21: 00 Otelde veda gecesi eğlencesi.

    27.02.2017 - Pazartesi

    Serbest zaman.

    Bölgede kalmayı seçen katılımcılar, İkizdere Cimil vadisi, Şelaleler, Petran, Rize veya Trabzon Sümela Manastırı ziyareti yapabilir, yöresel ürünler alabilirler.

    Not :  Çağırankaya Kar Yürüyüşleri, İkizdere Sevdalısı, Gönüllü Komisyon tarafından tertip edilmektedir.

    Tertip Komitesi :

    Hasan KÖSEOĞLU, Kadem EKŞİ, Hakan KARAGÖZ, Hasan KUY, Ali Rıza COŞKUN

    Çağırankaya Yayla Evleri

    POYRAZ DOĞA KATILIMCILARININ UYGULAYACAĞI PROGRAM :

    24 Şubat 2017 - Cuma ; Katılımcıların öğleden (12: 00) önce (uçak veya otobüs) Trabzon'a intikalleri, bize özel (ücreti bize ait) transfer aracı ile İkizdere'deki otele (Ridos Termal Otel) intikal, otele yerleşme ve dinlenme.

    25 Şubat 2017 - Cumartesi ; Sabahtan otelde alınan kahvaltı sonrasında İkizdere'deki törenlere katılım, minibüslerle (ücreti bize ait) parkur başına intikal, kar yürüyüşü ile yaylaya intikal, akşam yayla evlerinde (tüm yayla evleri misafirlerin kullanımına açılacaktır) konaklama. Akşam yemeği herkesin çantasında getirdiği.

    26 Şubat 2017 - Pazar ; Sabah kahvaltıdan (herkesin çantasında getirdiği) sonra, yayladan ayrılış, kar yürüyüşü ile İkizdere'ye intikal, otele varış, otelde akşam yemeği, dinlenme ve eğlence.

    27 Şubat 2017 - Pazartesi ; Sabah otelde alınan kahvaltıdan sonra hava ve yol durumuna göre otelden ayrılış, Trabzon'a intikal, 12: 00 sonrası uçak/otobüs ile İstanbul'a dönüş.

    TERTİP KOMİTESİNİN UYARILARI :

    DİKKAT!.. Yürüyüşümüz yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, astım gibi solunum rahatsızlıkları ile adale/kemik romatizması, epilepsi (sara) vs. doğada tedavisi son derece güç olan hastalıklara sahip kişilerin katılımına uygun değildir.

    Not :  Etkinlik tamamen kar (kalınlığı 2-7 mt.) üzerinde olacağından şartlarımızın zor olduğunu biliniz. Yaylada kalacaklar için şartlarımız kısıtlıdır. Dağ şartlarına uyum sağlayanlar katılabilirler. WC imkanları tahmin edilir ki yetersizdir. Çünkü her taraf buz tutmuştur. Kendi imkanlarımız ile sorunları çözme yoluna gideceğiz. Bu yüzden hazırlıklı olunuz.

    Trabzon'dan İkizdere'ye transfer konusunda tertip komitesine bilgi vermek kaydıyla yardımcı olunmaya çalışılacaktır.

    İsteyenler Trabzon'dan araç kiralayabilirler.

    6ncı Çağırankaya Kar Yürüyüşü TİCARİ BİR FAALİYET DEĞİLDİR. Katılımcılar masraflarını kendileri karşılayacaklardır. İkizdere'den kiralanacak olan ve rota başlangıcına kadar çıkacak minibüsler için belirlenen bedel araca binenler tarafından karşılanacaktır.

    TERTİP KOMİTESİ OLARAK, KATILIM ÜCRETİ VEYA BAŞKA BİR ADLA HERHANGİ ÜCRET TALEP EDİLMEMEKTEDİR...

    Yanınızda Mutlaka Bulunması Gerekenler:

    *** İki omuzdan geçmeli rahat bir Sırt Çantası (özellikle tek omuz çapraz askılı çantalar sizi gereğinden fazla yoracak ve omuriliğinize zarar verecektir),

    *** Katılımcıların varsa kar ayakkabılarını (HEDİK) yanlarına almaları tavsiye olunur,

    *** Yaylada kalınacak gece için iyi bir uyku tulumu.

    *** iki öğünlük yiyecek, asgari 1.5 litre su,

    *** Fotoğraf Makinası,

    *** İlaçlarınız (kişisel olarak kullandığınız ilaçlarınız varsa), yedek giysi, fener ya da Kafa Lambası, Düdük, Baton, Tozluk, Güneş Gözlüğü, Güneş Kremi,

    *** Yürüyüş esnasında kaybedeceğiniz enerjiyi karşılamak için fındık, kuru üzüm, kuru kayısı gibi doğal seker türevlerini bulundurmanızı tavsiye ederiz.

    Nasıl Giyinmelisiniz?

    Yürüyüşlerde kullanılan giysiler; az yer tutan, hafif, çabuk kuruyan, sağlıklı giysiler olmalıdır. Pamuklu giysiler yerine sentetik, termal veya yünlü kumaş giysilerden imal edinmiş, hareket yeteneğini kısıtlamayan rahat giysiler tercih edilmelidir. Dar ve geç kuruyan pantolonları tercih etmemelisiniz...

    Mevsime uygun kat iç, orta ve dış katman giysiler olarak düşünerek giyim planlamak uygun seçenek olacaktır.

    Yürüyüş ayakkabısı yürüyüş sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayağınızı vurmayan, ayağınıza alışmış ve daha önce denenmiş kısacası sorunsuz ayakkabı olmalıdır.

    KURALLARIMIZ :

    *** Yürüyüşlerimizde Rehberler tek yetkilidir.

    *** Rehberden önde gitmek ve artçıdan geri kalmak yasaktır.

    *** Yürüyüş esnasında kesinlikle alkol kullanmıyoruz.

    *** Tütün ve Tütün Mamullerini kullanmamaya özen gösteriyoruz.

    *** Doğada Asla Çöp bırakmıyoruz…

    *** Doğadan sadece Fotoğraf alıyor, sadece ayak izi bırakıyoruz…

    KATILIMCILAR KOŞULLARI DOĞA ŞARTLARINI RİSKLERİ BİLEREK ETKİNLİĞE KATILDIKLARINI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR

    *** Hava ve yol durumu göz önüne alınarak rota değişimi ve/veya iptali rehberler ve yönetimin kararıdır.

    6.ÇAĞIRANKAYA KAR YÜRÜYÜŞÜ TERTİP KOMİSYONU

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    İkizdere Trabzon Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title