Haberler

İkiz Kız Kardeş Avukat Oldu

İzmir Barosu'nun geçen 10 Kasım'da düzenlediği törenle cüppe giyip, avukatlık ruhsatlarını alarak mesleğe başlayan 24 yaşındaki tek yumurta ikizi avukatlar Tutku Hazal Uyma ile Dilan İlayda Uyma, hayallerindeki mesleği yaptıklarını söyledi. İkizler, liseye kadar aynı sırayı paylaştı, üniversitede ise aynı bölümü kazanmalarına rağmen ayrı üniversitelerde okudu.

Gaziemir Belediyesi'nde Bilgi İşlem Merkezi'nde çalışan Şirin Uyma- Taner Uyma çiftinin 30 Haziran 1991'de Ankara'da dünyaya gelen tek yumurta ikizleri kızları Tutku Hazal Uyma ve Dilan İlayda Uyma ilkokul, ortaokul ve liseyi Anka'da okudu. 12 yıl aynı sırayı paylaşan ikizler, üniversite sınavında hukuk fakültesine girmeye hak kazandı. Dünyaya 5 dakika önce gelen Tutku Hazal Uyma, İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni, Dilan İlayda Uyma ise, Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 4 yıl ayrı üniversitede okuyan ikizlerin yolu, staj için aynı hukuk bürosunda birleşti. Uyma kardeşler stajlarını Meliha Yaman Yurdagül- Gülhan Yurdagül ile ortakları Pınar Selen Çubukçu'nun yanında yaptı. Çiçeği burnunda avukat kardeşler 10 Kasım'da yemin edip cüppe giydi. İkizlerin cübbelerini staj yaptıkları avukat bürosunun ortaklarından Meliha Yaman Yurdagül giydirdi. Ailede amcasının kızı Berfin Uyma'nın da avukatlık mesleğini seçtiğini belirten Tutku Hazal Uyma, şöyle dedi:

"Ben ilkokulda okurken avukat olacağımı söyledim. Bu hayalimi gerçekleştirdim. Hukuk davaları benim ilgi alanıma giriyor. İkizimle bir tek üniversite okurken ayrıldık. Çok iyi anlaşıyoruz. Bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadık. Annem ve babamın desteği çok büyük oldu. Onların sayesinde buralara geldik. Annemin ve babamın hakkını ödüyemeyiz. Mesleğimizin zor olan yanları çok. İnsanların hakkını savunuyoruz. Küçük bir hata herşeyi götürür. O yüzden çok dikkatli olmamız lazım. Şimdilik staj yaptığımız büroda avukatlık yapmaya devam ediyoruz. Biraz tecrübe kazandığımız zaman ikizimle büro açacağız."

Başta psikoloji okumak istediğini söyleyen Dilan İlayda Uyma ise ceza hukuku alanında uzmanlaşmak istediğini belirtip, puanının istediği bölüme gitmesi için yettiğini ifade ederken, "İkizim hukuk kazanınca, ailem benim de hukuk okumamı istedi. Ben de onları kırmadım. İyiki de kırmamışım. Hakim ve savcılık sınavına girdim. Puanım biraz düşük oldu. Bir kez daha girmek istedim. Babam rahatsızlanınca sınava girmedim. İkizimle birlikte bu mesleği seçtik. Bu mesleği yaptığım için çok mutluyum. Bizi gören ayırt edemiyor. Tıpa tıp birbirimize benziyoruz. İlkokuldan beri ismimizi çok karıştırıyorlar" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziemir Belediyesi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title