Haberler

İkiz Buzağılarına 'Evet' ve 'Hayır' Adını Verdi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan 60 yaşındaki Fatma Salaman, ineğinin dünyaya getirdiği ikiz buzağılardan birine 'evet' diğerine 'hayır' adını verdi.

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan 60 yaşındaki Fatma Salaman, ineğinin dünyaya getirdiği ikiz buzağılardan birine 'evet' diğerine 'hayır' adını verdi.

Gazipaşa'ya bağlı Korubaşı Mahallesi'nde seracılıkla uğraşan evli oğlu 38 yaşındaki Hasan Salaman ile oturan Fatma Salaman'ın ek gelir sağlamak amacıyla beslediği 'Karakız' adlı ineği, dün sabah ikiz buzağı doğurdu. Daha önce 4 kez doğum yapan hayvan normal yolla ilk kez ikiz doğurunca aile şaşırdı. Aile, ikisi de dişi ve sağlıklı olan hayvanlara 16 Nisan'da yapılacak referandumdan esinlenerek 'evet' ve 'hayır' adını verdi.

'İKİNCİ BUZAĞI GELİNCE ŞAŞIRDIK'

İneğin sahibi Fatma Salaman, daha önce 4 kez yavru sahibi olan ineğin normal yöntemlerle hamile kaldığını söyledi. İneğin doğum tarihinin önceden bilindiğini ve gününde takip ettiklerini aktaran Fatma Salaman, "İlk buzağıyı haberimiz olmadan kendisi doğurmuş. İkinci buzağı gelince şaşırdık. Her ikisi de dişi ve sağlıklı" dedi.

'REFERANDUMDAN ESİNLENDİK'

Hasan Salaman da "Bu yıl bir mucizeyle karşılaştık ve çok mutlu olduk. Karakız'ın ikiz doğumu bizleri sevindirdi. Bizler de önümüzdeki referandum sürecinden esinlenerek, ne evetçilere ne hayırcılara kıyak geçerek buzağıların isimlerini 'evet' ve 'hayır' koyduk" diye konuştu.

Veteriner hekim kontrolünden geçirilen ikiz buzağıların sağlıklı olduğu belirtildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Korubaşı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title