Haberler

İkinci Kardak Krizi Son Anda Önlendi

Güncelleme:

Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Yaşanan krizin yaklaşık 6 saat sürdüğü belirtildi.

Kathimerini gazetesi, 14 Ağustos 2015 tarihinde Suriyeli mültecilerin çıktığı Kardak kayalıklarında ciddi bir Türk-Yunan krizi yaşandığını yazdı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin eş zamanlı olarak Kardak kayalıklarına çıkması ile yaşanan krizin yaklaşık altı saat sürdüğü belirtildi. Türkiye ve Yunanistan arasında 14 Ağustos 2015 tarihinde yaşanan ikinci Kardak krizinin son anda önlendiği iddia edildi. Gazeteye göre olay şöyle gelişti:

"KARDAK ÇEVRESİNDE BİR HAREKETLENME TESPİT ETTİLER"

"14 Ağustos 2015 sabahı Yunan radarları Kardak çevresinde bir hareketlenme tespit ettiler.

"KURTARILMAYI BEKLEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER"

Kardak kayalıklarına çıkmış olan mülteciler, Kilimli adasındaki Sahil Güvenliği telefonla arayarak, Avrupa'ya gitmek istediklerini ve kurtarılmayı beklediklerini söylediler. Bu olay sonrası hemen Yunan Sahil Güvenlik ve Türk Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye ulaştılar.

"2 ÜLKENİN SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ ADAYA ÇIKTI"

İki ülkenin sahil güvenlik ekipleri Kardak adasına çıktılar ve itişmeler yaşandı. İki ülkenin Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden çekilmek istemedi.

"ÇİPRAS ASKERİ GEMİNİN GÖNDERİLMESİNİ İSTEMEDİ"

Hemen tüm bakanlıklara haber verildi. Yunan Deniz Kuvvetleri bölgeye gemi gönderilmesini önerdi. Yunan Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları ile Başbakan Alexis Çipras durumdan haberdar edildi. Savunma Bakanlığı'ndaki kurmaylar, Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait bir teknenin Kardak bölgesine gönderilmesini önerdi. Alexis Çipras bu öneriyi reddetti ve konunun siyasi olarak çözülmesini istedi.

"BAZILARINI KENDİ İSTEKLERİNİN AKSİNE BERABERİNDE GÖTÜRDÜ"

Altı saatlik krizden sonra Türk Sahil Güvenlik ekibi Kardak adasından ayrılırken, arama ve kurtarma operasyonu yapmış olduğunun kayıt altına alınabilmesi için mültecilerden bazılarını kendi isteklerinin aksine beraberinde götürdü. Diğer mültecileri de Yunanlar alarak bölgeden ayrıldılar ve kriz sonra erdi."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Yunanistan Türkiye Kardak Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

AAAA:

ON İKİ ADA KIRIM DAĞLIK KARABAĞ SİNCAR UYGUR BÖLGELERİ TÜRK İSLAM TOPRAĞIDIR VAKTİ GELİNCE AY YILDIZINA KAVUŞACAK İNŞALLAH

17
36
yanıtYanıtla
ref:

bilalimizin gemisine kupon arazisine birşey olmasın örtülü ödeneğin örtüsünü bile satacak durumda bırakılan türkiyeye ne olursa olsun

44
1
yanıtYanıtla
Cavus:

Bilip bilmeden konusma geri zekali

yanıt0
yanıt3
Bilmiş:

AKP berde bir bela varsa çekiyor bune arkadaş

37
5
yanıtYanıtla
ALİ:

Cizrede bodrumda sıkıştırılan 20 terörist gebertildi 3 leş yabancı uyruklu cizre teröristler temizlendi

21
20
yanıtYanıtla
Kurdistanli:

Allah haksızlığı kimsede bırakmaz kürt halkı kazanacak..

yanıt2
yanıt15
ALİ:

Cizrede bodrumda sıkıştırılan 20 terörist gebertildi 3 leş yabancı uyruklu cizre teröristlerden tamamen temizlendi

35
3
yanıtYanıtla
58:

çiller kadar olamadınız. dış siyaset yok irade yok. savas varda bizmi kaçtık

34
4
yanıtYanıtla
Beton:

Burnumuzun dibindeki adalari nasil onlara verdik anlamak mumkun degil.

35
1
yanıtYanıtla
Önder.:

O adalari bir gün TR geri alacak .

25
5
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title