Haberler

İkinci Emeklilik İçin Gerekli Şartlar Belli Oldu

Güncelleme:

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren sistemde son rötuşlar yapılırken detaylar da belli olmaya başladı. Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre; yasa tasarısı yakında Meclis gündemine gelecek. Sistem, çalışanları zorunlu bir tasarrufa yöneltecek ve sonunda da ikinci bir emeklilik imkanı tanıyacak.

MAAŞLARDAN 50 LİRA KESİLECEK

Kesinti 50 TL'den başlayacak İsteyen maaşla bu emekliliğini sürdürürken, isteyen toplu para alabilecek. Öncelikle işe yeni başlayacaklar ya da işyerini değiştirecekler otomatik olarak ve zorunlu şekilde bu sisteme dahil edilecek. Tasarruflar aylık en az 50 lira olarak başlayacak.

Buna devletin de en az yüzde 25'lik katkısı olacak. Mevcut çalışanlar da bu sisteme isterlerse dahil olacak. Sistemde kalmak isteğe bağlı olacak.

10 YIL YETERLİ OLUYOR

Günümüz şartlarında emeklilerin aldıkları ücret yetmediğinden on binlerce emekli iş peşinde koşuyor.

Bu sistemin amacı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda alınan emekli maaşma takviye niteliğinde ikinci bir maaş imkanı sunmak. SSK'lı kadın en az 20 yıl, erkek ise 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olabiliyor. Ama otomatik BES'te 10 yıl ve 56 yaş şartı var. Yani bu sistemden emekli olmanın şartı daha kolay. BES, özellikle 56 yaş şartı olduğu için, 50 yaşın altında olup emekli olmasına az kalanlar için avantajlı gözüküyor.

NE KADAR ÖDENECEK?

10 yıl ve 56 yaş şartını tamamlayanlar yılların birikimini 'yıllık gelir sözleşmesi' yaparak emekli maaşı şeklinde almaya devam edebiliyor. Kim ne kadar maaş alabilir? Örneğin; 18 yaşında ayda 200 lira ödemeye başlayan bir çalışan, BES'ten 56 yaşında emekli olacağından toplam birikimi 380 bin lirayı aşıyor. Bağlanacak maaş ise 1982 lira oluyor. 30 yaşında 100 lira ödemeye başlayanlara ise 56 yaşında 500 lira maaş bağlanıyor. Yani ödenen para ve süre ne kadar artarsa maaş da o kadar yüksek oluyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hazine Müsteşarlığı Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500

Yorumlar (3)

pasa34:

hazırda daki lerini emekli etinizde bu kaldı 25 yıllık fili gün sayımımıda da doldurdum 13 sene neymiş yaşın dolmasını bekleyecem bu sacmalık

7
1
yanıtYanıtla
AYSE ZUHAL:

Ya siz CICDI MISINIZ? ATIN KALEDE KEKOLAR VAR?

6
1
yanıtYanıtla
gsgsg:

romanlar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title