Haberler

İkinci El Otomobil İçin Talep Çok, Piyasada "Temiz Araba" Yok

Güncelleme:

Dövizdeki yükseliş ve vergi artışı nedeniyle sıfır kilometre otomobiller el yakıyor. Vatandaş ikinci el araca yöneliyor ancak uzmanlara göre piyasada temiz araç yok.

Sıfır araç fiyatları el yakıyor. Gerek döviz fiyatlarındaki yükseliş, gerekse ÖTV artışı bu araçlara olan ilgiyi azalttı. Vatandaş tercihini ikinci elden yana kullanıyor. Ancak temiz araç bulmak ise neredeyse imkansız.

"İKİNCİ ELE İLGİ BÜYÜK"

Bursa Oto Galericileri Sitesi (Oto-Koop) Başkanı Rasim Hazar ikinci el araçlara ilginin yoğun olduğunu söyledi. Vatandaşın sıfır araç alacak gücünün olmadığını belirtti.

"TEMİZ İKİNCİ EL ARAÇ YOK"

Hazar ikinci el araçlara taleplerde, ilkbaharla adeta patlama yaşandığını anlattı. Ancak vatandaşın aradığı araçların temizini bulmanın neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

"ARAÇ AZ OLUNCA FİYATLAR ARTIYOR"

Rasim Hazar temiz ikinci el araç bulmanın zor olmasından dolayı, olan araçların da fiyatlarının yükseldiğini, bunun piyasayı etkilediğini belirtti.

EN ÇOK KUŞ SERİSİ SATILIYOR

Ucuz olmasından dolayı TOFAŞ'ın Doğan, Şahin modellerinin tercih edilğini belirten Hazar, 5 bin liralık aracın fiyatının 9-10 bin liraya kadar çıktığını söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Memur Otomobil Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

TEMEL:

vekilleriniz milyon dolarlık araçlara binerken siz ASİLLERE hiç yakışıyor mu RENO TOFAŞ muhabetti. . . . ayıptır yahu. . .

14
7
yanıtYanıtla
vaybe..mobilWeb@haberler.com:

hiçbir konforu ve güvenliği olmayan bu araçları alan harbi kuş beyinliler : aynı paraya japon ve avrupa arabaları var ama usraların para kazanması lazım o yüzden tavsiye üzerine hep kuş alınıyor

20
1
yanıtYanıtla
RenöcümobilWeb@haberler.com:

ikinci elde kendine dost ararsan, torostan şaşma. Bende yalanda yox xılafta yox

5
13
yanıtYanıtla
YOLCU:

Nedir bizim bu milletteki orijinal boyasız araba merakı anlamıyorum avrupada boyalı araclar guzel gozuktugunden daha para ediyor, benim aracım boyalı değişenli 3 yıldır sorunsuz biniyorum cok şükür alırkende yarı fiyata aldım . Bırakın bu boyayı bilmemneyi galericileri zengin etmeyi arabanın yuruyeni motoru iyimi ona bakın .

16
0
yanıtYanıtla
İDDİACI:

ula tofaşın temizimi kaldı. ne diyonuz.

13
2
yanıtYanıtla
tofaş slx:

kral arabadır, yalnız kaza yapmamak lazım. 90 dan sonra emniyet kemerini çözerdik zaten ölecez çabuk gidelim diye. . .

11
3
yanıtYanıtla
hizli tufanmobilWeb@haberler.com:

Bakiyorumda herkes tofasi kotuluyor ben bes sene dodan slx kullanfim tas gibi arabadir konforu killanimi kendibdonemi vesesegmentindeki araclara gore kat kat iiyidir renault broadway meelsela dogan on basar konfordada saglamliktada emin olun mazinin guzel otomobiliydi tofaslar:

3
11
yanıtYanıtla
ANADOLU''DAN:

araç fiyatları yüksek ama alış veriş yok. ben honda civic arabamı ancak bir ayda satabildim. . . onu da fiyat indirerek yapabildim. belki kısmet diyebiliriz ama genel bir durum. piyasa allak bullak , kimse parasını yatırmak istemiyor. çünkü şu anda develüasyon oluyor.

13
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

tofaşa 10 bin lira değil 10 lira verirsem adiyim.

9
4
yanıtYanıtla
Yürüyen Tabutlar:

Bu araçlara kesinlikle binilmez yürüyen tabut denemesi bedava 50 km hızla giderken frene basın ve ne olduğuna bakın tabii bunu trafik akısı olmayan tenha bir yerde yapın , bir daha binmek istemeyeceksiniz

10
2
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title