Haberler

İkinci El Araba Alım Satımında Büyük Değişiklik

Güncelleme:

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu'nca hazırlanan, "İkinci El Taşıt Ticareti Hakkında Kanun Tasarısı" ile bundan sonra isteyen alım satım yapamayacak.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), tasarıyı AK Parti, CHP ve MHP'nin meclis gruplarına sundu. Tasarı kanunlaşırsa Türkiye'deki 60 bin Otomobil galericisi kayıt altına alınacak. Galericilik ibaresi kalkacak, yerine motorlu araç alım ve satıcıları kavramı gelecek.

İSTEYEN İKİNCİ EL ALIP SATAMAYACAK

Yetki belgesi olmayanlar motorlu araç alım ve satımı yapamayacak. Belediyeler belgesi olmayan esnafın çalışma ruhsatını iptal edecek. Tacirler sattıkları ikinci el otomobiller için müşterilere bir yıl garanti verecek.

GEREKÇE VERGİ KAYBI

MASFED Başkanı Aydın Erkoç ise tasarının ikinci el araç satışında yıllık 2 milyar lira vergi kaybına yol açan kayıt dışılığı ortadan kaldıracağını dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ak Parti Türkiye Otomobil Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (34)

__lazz__:

hayvan satışımı bu, satışlar noterde yapılmıyor mu zaten nasıl kayıt dışı oluyor ekonomiciler varsa anlatsın bi zahmet.

39
0
yanıtYanıtla
MURAD:

ÜLKEDEN TONLARCA EROİN KAÇIRILIYOR ONLARIDA YAKALASINIZ

31
1
yanıtYanıtla
yılmaz:

otomobil satıcılarıyla uğraşacağına emlak alıp satanlarla uğraşın asıl vergi hırsızlığını emlak alıp satanlar yapmaktadır. . malum konut fiyatları ortada bu kadar emlak fiyatlarının artma sebebi emlak alıp satanlardır. . . asıl vergi kaybını önlemek bunları kayıt altına almakla olur. . . .

22
2
yanıtYanıtla
cicek abbasMobil-ANDROID:

allah gizunuzu doyurdun ktpszlar elinizi milletten cekin

20
3
yanıtYanıtla
behcet:

nasıl yani arcımı kendim satamayacakmıyım illa birileri benim üzerimden komisyon adı altında haraçmı kesecek

21
1
yanıtYanıtla
kolgücü:

devlet nasıl vergi alırım düşüncesinde bırakın kardeşim milleti soymayı.

20
1
yanıtYanıtla
Aslı Ancı:

Hay size de vergi kaybınıza da ya yeter bi havadan oksijen alıyoruz diye vergi almadığınız kaldı valla bıktım ya

20
1
yanıtYanıtla
4 /c:

Şerefli galericilere diyeceğim yok ama zaten çoğunun ne yaptığını devlet çok iyi biliyor. Ben Muş''ta yaşıyorum. Türkiye''nin en fakir ili tefeciden geçilmiyor. Kimse bunlar dur demiyor vergi almıyor. Acaba birilerini mi görüyorlar

19
1
yanıtYanıtla
CCC:

BİR ARKAMIZ KALDI AZ KALDI

17
2
yanıtYanıtla
ercen ozelMobil-ANDROID:

zaten yilda uc arabayla sinirli degilmiydi

17
1
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title