Haberler

İkinci De-myra Tarım Festivali Demre'de Başladı

Antalya’nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen De-Myra Tarım Festivali’nde firmaların ürünleri çiftçilerin beğenisine sunuldu.

Antalya'nın Demre ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen De-Myra Tarım Festivali'nde firmaların ürünleri çiftçilerin beğenisine sunuldu.

Kapalı Halk Pazarı'nda, Kaymakamlık ve Demre Belediyesi'nin birlikte organize ettiği festival için açılış töreni düzenlendi. Törene Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Antalya Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hasan Erdoğan, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş, Demre Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kutsal Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, kurum müdürleri, meclis üyeleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan Antalya Vali Yardımcısı Bayram Ali Köse, Demre'nin tarım alanında iyi durumda olduğuna değinerek, tarımın daha çok gelişebilmesi için başarının sürdürülebilmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti. Köse, "Gün gittikçe Türkiye ve dünya genelinde bir nüfus artışı var. Bu artışla birlikte toprağın kıymeti artacak. Bundan dolayı toprağa zarar vermeyip dikkatli davranmalı, kaliteden de ödün vermemeliyiz. Bugün ki bu tarım fuarı da bunun bir çabasıdır. Fuarımızın tüm çiftçilerimize, firmalara ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman ise Demre'nin her anlamda süratle gelişmeye devam ettiğini aktararak, "Demre her anlamda kabuğunu kırıyor. Bunların en başında tarım geliyor. İlçemiz ileride marka olacak. Burada bulunan öncü markalarla birlikte çiftçi vatandaşlarımız da tarım alanındaki yenilik ve gelişmelerden habersiz kalmıyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile fuarın açılışı gerçekleşti. 55 firmanın katıldığı Dem-Myra 2 Festivali'nde firmaların ürünleri çiftçilerin beğenisine sunuldu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf İzzet Karaman Bayram Ali Köse Hasan Erdoğan Demre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title