Haberler

İkinci Baharlarını, "Huzur Sarayı"Nda Yaşıyorlar

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Bursa'da, merkez Yıldırım Belediyesince yürütülen proje kapsamında yaptırılan "Huzur Sarayı"nda barınan yaşlılara "beş yıldızlı otel" konforunda hizmet veriliyor.

Hobi bahçelerinde sebze ve çiçek yetiştiren, jimnastik salonunda spor yapan, kütüphanede kitap okuyan yaşlılar, Dede-Nine-Torun Etüt Merkezi'nde ise torun sevgisinden mahrum kalmıyor.

Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip tesisteki 20 süit odada 50 yaşlı barınıyor. Doktor, hemşire, hasta bakıcı ve jimnastik eğitmenlerinin de bulunduğu sarayın sakinlerinin konforlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürdürebilmesi için gereken her şey yapılıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mevcut huzurevlerinde birçok kişinin bir arada kaldığını ve bu yüzden yeterli konforun sağlanamadığını söyledi.

Maddi durumu iyi olan ancak bakacak kimsesi bulunmayan yaşlılar için bir proje geliştirdiklerini belirten Keskin, "Nasıl ki özel okullar var, özel huzurevleri de olsun, adına da 'Huzur Sarayı' diyelim, son derece konforlu olsun dedik. Yani süit odaları olsun, hobi bahçelerinde çiçek, domates, biber yetiştirilebilsin, yaşlılar ömürlerinin son deminde huzur bulsun istedik" dedi.

Huzur Sarayı sakinlerinin, sembolik fiyatlarla konforlu yaşayabildiğini ve ev yemekleri yiyebildiğini dile getiren Keskin, ücretinin ise bir emekli maaşı kadar olduğunu bildirdi.

Türkiye'ye model olması amacıyla hayata geçirdikleri projenin benzerlerinin başka illerde de yürütülmeye başlandığına dikkati çeken Keskin, "Burada sürekli kalanlar dışında 'Akşama kadar dört duvar arasında kalmasın' diye akşamları dönmek üzere sabahları evlerinden alınan yaşlılar da var. Bu yaşlılarımız, buranın devamlı sakinleriyle sohbet ediyor, satranç oynuyor, çay içiyor, akşamları da otobüslerle evlerine bırakılıyor" ifadesini kullandı.

Keskin, Dede-Nine-Torun Etüt Merkezi'nde ise dedeler ile ninelerin, buraya gelen çocuklarla satranç, masa tenisi, futbol oynayıp sohbet ederek torun sevgisini yaşadığını belirtti.

Merkezi hem yaşlıların torun sevgisinden hem de çocukların dede-nine sevgisinden mahrum kalmaması amacıyla tasarladıkları bilgisini veren Keskin, "Buradaki öğretmenler, onlara hizmet vererek derslerini öğretmekte, dedeler ile nineler de torun sevgisinden mahrum kalmamaktadır" diye konuştu.

"Evimizde böyle rahatlığı bulamayız"

Sarayın en yaşlı sakini Halil Gürdaş (98) da burada 10 aydır barındığını ve gerek tesisten gerekse hizmetlerden çok memnun olduğunu söyledi.

Tesise, eşi vefat ettikten sonra yerleştiğini dile getiren Gürdaş, şunları kaydetti:

"Burası beş yıldızlı otel sisteminde. Devamlı sıcak suyumuz, üç öğün yemek, hizmet edenler mevcut. Çamaşırımız yıkanıyor, ütüleniyor. Yani evimizde böyle rahatlığı bulamayız. Kızım Diyarbakır'da, oğlum İznik'te. 'Oraya gidip gelinime yük olamam' diyerek buraya geldim. Bulmaca çözüyorum, kitap, gazete okuyorum. Vaktimi böyle geçiriyorum."

Hanife Yürüsün (79) ise eşi öldükten sonra evinde yalnız yaşayamadığı için Huzur Sarayı'nı tercih ettiğini anlattı.

Yaşıtlarıyla daha mutlu olduğuna işaret eden Yürüsün, "Kendi evimde nasıl yaşıyorsam burada da öyle. Her imkan var. Televizyonda haberleri izliyorum, yürüyüşe çıkıyorum. Çok mutluyum" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Özgen Keskin Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title