Haberler

Ikili Ilişkiler ve Işbirliği Konuları Görüşüldü

Başbakan Binali Yıldırım, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah ile bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah ile bir araya geldi. Görüşmede ticaretten kültüre, turizmden savunma sanayiine ikili işbirliği alanındaki konular gündeme geldi. Başbakan Binali Yıldırım, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabetle Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmekte olan Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El-Ahmed El-Cabir El-Sabah tarafından JW Marriot Otel'de kabul edildi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, iki ülke arasında son derece iyi seyreden ilişkiler ele alındı. Bu bağlamda, ticaretten kültüre, turizmden savunma sanayiine ikili işbirliği alanındaki konular gündeme geldi ve karşılıklı yatırımların artırılması konusunda görüş birliğine varıldı.

Başbakan Yıldırım ayrıca, FETÖ ile mücadele konusunda Kuveyt'in gösterdiği dayanışma için teşekkür ederek, bu konuda Kuveyt makamlarına gerekli desteği vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti. Kuveyt Emiri El Sabah da, Türkiye'ye verdikleri değeri vurgulayarak, Türkiye'nin bölgesi ve ötesinde üstlendiği rolün önemine işaret etti. El Sabah, her alanda Türkiye ile işbirliğini geliştirme yönündeki iradelerini de dile getirdi.

(Enise Vural / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Şeyh Sabah El Ahmed Binali Yıldırım Kuveyt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title