Haberler

İki Yıllık Kırkpınar Hasretiyle Güreşecek

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2011 ve 2012 yıllarının başpehlivanı olan ancak doping kullandığı gerekçesiyle iki yıl men cezası alan Antalyalı güreşçi Ali Gürbüz, yarın başlayacak organizasyonda altın kemer hasretini gidermeye çalışacak.

Ali Gürbüz, 2 yaşında kaybettiği, altın kemeri kuşanmış babasının mirası olarak gördüğü güreşe pehlivan dedesi Mehmet Öztürk'ün teşvikiyle başladı.

İlk kez 10 yaşında Kırkpınar Er Meydanı'na çıkan Ali Gürbüz, minik, tozkoparan, deste, orta boylardaki başarılarını 2008 yılında başaltı boyunda birinci olarak taçlandırdı. Başpehlivanlık güreşlerinde 2009'da üçüncü, 2010'da ikinci olan Ali Gürbüz, 2011 ve 2012 yıllarında final güreşinde Recep Kara'yı yenerek başpehlivanlığı elde etti.

Kırkpınar'da, 2013 yılında hemşehrisi İsmail Balaban'ı finalde 16 dakikada yenerek üst üste üçüncü kez birinci olan Ali Gürbüz, kurallar gereği altın kemerin ebedi sahibi olmaya hak kazandı ancak kemer, doping cezası nedeniyle elinden alındı. Verilen iki yıllık men cezasını tamamlayan Ali Gürbüz, şubat ayında resmi müsabakalara katılmaya başladı.

Kaynak: AA / Spor

Ali Gürbüz Kırkpınar Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title