Haberler

İki Yıl İçinde Otomatik Emeklilik Geliyor

Güncelleme:

TSB Genel Sekreteri Kalkavan, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde otomatik katılım uygulamasının 2015 ya da 2016 yılında hayata geçmesini beklediklerini kaydetti.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Mehmet Kalkavan, birlik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) otomatik katılım uygulamasının 2015 ya da 2016 yılında hayata geçmesini beklediklerini kaydetti. Kalkavan, BES'in 2013 yılında hayata geçen devlet katkısı uygulamasının olumlu etkilerinin 2014 yılında da devam ettiğini, 2013'te yüzde 33 artan katılımcı sayısının 12 Aralık 2014 itibarıyla yüzde 20 oranında artarak 5 milyonu geçtiğini söyledi.

"BİREYSEL EMEKLİLİĞE KATILIM ARTIYOR"

Yıl sonunda fon tutarının ise 34-34,5 milyar lira aralığında olmasını öngördüklerini, devlet katkısı uygulamasının hayata geçmesiyle 2013 ve 2014 yılında katılımcı sayısında yaşanan artışın, 2015 yılında da devam etmesini beklediklerini dile getirdi. 2015'te yüzde 20'lik bir artışın gerçekleşmesi durumunda 6 milyon katılımcıya ulaşılmasının söz konusu olacağını anlatan Kalkavan, "Fon tutarı içinse tahmin yapmak zor. 2013'te piyasa koşullarının etkisiyle fon fiyatlarında yaşanan düşüşün etkisi 2014'te sona erdi ve bu yıl yüksek fon getirileri elde edildi. Piyasa koşullarının iyi gitmesi durumunda 2014 yılına benzer şekilde 2015'te de yüksek getiri elde edilmesini umuyoruz" dedi.

"DEVLETİN KATKISI KATIMI ARTIRACAK"

Kalkavan, devlet katkısı uygulamasının 2015 yılında da katılımcıları sisteme çekmeye devam edeceğini, bununla birlikte çalışanların BES'te otomatik katılımının sağlandığı bir sistem üzerinde çalışıldığını belirterek, bu uygulamanın 2015 ya da 2016'da hayata geçmesini umduklarını belirtti. Mehmet Kalkavan, uygulamanın BES'in büyümesini sağlayacağını sözlerine ekledi.

"2015'TE TASARRUFLARIN MİLLİ GELİRE ORANININ YÜZDE 15,2 OLMASINI BEKLİYORUZ"

ING Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çevik ise BES'in rüşdünü ispatladığını, finansal piyasada değerinin hızla artmakta olduğunu belirterek, Türkiye'nin tasarruf açığı olduğunu ve bu açığı kapatmaya yönelik birkaç önemli finansal enstrümandan birinin BES olduğunu vurguladı. BES'in birçok ekonomist ve kamu yöneticisi tarafından kabul gördüğünü, dolayısıyla 2015 ve sonrasında da BES'in devlet tarafından desteklenmeye devam edileceğini dile getirdi Çevik, Türkiye nüfusunda sadece 5 milyon kişinin BES'e katkı yapıyor olmasının sistemde henüz daha işin başında olunduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. "Ancak ekonomi yönetiminin yurt içi tasarruf oranlarının artırılmasına yönelik aldığı önlemlerin karşılık bulmaya başlaması bu noktada güzel bir gelişme" diyen Çevik, tasarruf oranının bu yılın 3. çeyreğinde yüzde 14,6'ya çıktığını, böylelikle tasarrufların milli gelire oranının 2008 yılından bu yana en yüksek düzeyine ulaştığını kaydetti. 2015'te bu oranın yüzde 15,2, 2016'da yüzde 16,2 ve 2017'de de yüzde 17,1 düzeyinde olmasını beklediklerini vurgulayan Çevik, tasarruf oranının artmasına paralel olarak ortaya çıkacak kaynakların BES'te değerlendirilmesinin sistemi büyüteceğini ifade etti. 2015'te seçim olmasına karşın BES'teki büyümenin en az yüzde 20-25 düzeyinde gerçekleşebileceğini kaydeden Çevik, "2015 yılında en az 1 milyon yeni katılımcı sisteme dahil olacak. Fon tutarındaki büyüme ise 9-10 milyar lira civarında olacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Mehmet Kalkavan Türkiye Kobi Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (13)

bilgehanMobil-ANDROID:

amaç devlete ek kaynak sağlamak, bizde yedik.

52
5
yanıtYanıtla
kayserili:

BİREYSEL EMEKLILIK ALDATMACA HALKI KANDIRMACADIR 16 SENEDE EMEKLI OLDUK AYLIK KOMIK RAKAM . AKP NIN AÇIKLARINI KAPATMAK İÇİN PARA TOPLAMA ARACIDIR

18
5
yanıtYanıtla
efe:

uygulama güzel ve harika

4
17
yanıtYanıtla
coskunmobilWeb@haberler.com:

hikaye değil masal bunlar. vatandaşın parasını toplamak için uydurulmuş plan.

17
0
yanıtYanıtla
coskunmobilWeb@haberler.com:

zaten bunlar ne derse tersi oluyor. Uç yildir düzenli oduyorum fonlar getirisi yüksek diyorlar açıp bakıyorum getiri yok. hikaye bunlar diycem hikaye gercege yakin olandır. Masal bunlar inanmayin

14
0
yanıtYanıtla
Fatma:

Siz bunu iyi bir şey zannetmeyin, Devletin sigortadan elini ayağını çekme girişi olarak algılamalıyız bunu, yani elinizdeki hakkınızın elinizden alınması sayılır. İşiniz gücünüz varsa bireysel emeklilik olur. Ya olmazsa ne olur, hiç düşündünüz mü ?

13
0
yanıtYanıtla
SErkan KahyaogluMobil-ANDROID:

tasarruf tedbirleri Vs söylentileri dahi basladiysa. önümüzde sağlam. bir ekonomik kriz bizi bekliyor demektir .bireysel emeklilik sistemi baştan aşağı kaybettirmeye yöneliktir

11
1
yanıtYanıtla
Güney doğumobilWeb@haberler.com:

4 yıl 2 farklı yere yatırdım. Fon kar falan etmiyor. Ayrıca her ay 10 tl kendilerine kesinti yapmışlar. Çıkmak istedim ve her ay kesilen parayı istedim vermediler ve erken çıktım diye 450 şer tl kesinti daha yaptılar. Yani param eridi kar etmesi gereken yerde zarar ettim. Paranızı her ay 3 e bölüm veya her ay farklı bişeye yatırın. 1 ay altın 1 ay dolar 1 ay da tahvil, hisse senedi veya euro sterlin dinar vs alın.

10
1
yanıtYanıtla
TAYYİPÇİ:

OYLAR TAYYİBE.

2
1
yanıtYanıtla
CDC:

Getiri, seçtiğiniz fonun dağılımıyla ilgilidir. -Borsadan iyi anlıyorsanız Hisse semedi fonu seçersiniz uzun vadede kazanırsınız. -Diğer türlü Likit fon seçerseniz kazancınız fazla da olmaz zararınız da olmaz. -Burada Amaç, İnsanları zorunlu olarak tasarrufa yönlendirmek. -Buradan yüksek bir Emekli Maaşı beklemeyin. -Ama iyi bir değerlemeyle Toplu para alabilirseniz karlı ve şanslısınız. -

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title