Haberler

İki Vali Yardımcısı, İki Kaymakam ve İki Stajyer Kaymakama Fetö Gözaltısı

Güncelleme:

Diyarbakır'da 2 Vali Yardımcısı, 2 kaymakam ve iki stajyer kaymakam FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Vali Yardımcıları Mimar Sinan Batmaz ile Remzi Kattaş, Hani Kaymakamı Tahir İğde, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan ve 2 kaymakam adayı FETÖ ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle önce açığa alındı. Haklarında soruşturma başlatılan bu kişiler gözaltına alınırken, ev ve konutlarında arama yapılarak bazı belge ve evraklara el konuldu.


Diyarbakır'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Bu çerçevede vali yardımcıları Mimar Sinan Batmaz ile Remzi Kattaş, örgütle bağlantıları olduğu iddiasıyla açığa alındı.

İki Kaymakamda Açığa Alındı

Vali yardımcıları Batmaz ve Kattaş açığa alınmasının ardından Hani Kaymakamı Tahir İğde, Eğil Kaymakamı Sinan Aslan ve 2 kaymakam adayı daha, örgütle bağlantıları oldukları iddiasıyla açığa alındı.

Gözaltına Alındılar

Açığa alınan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı. Ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 6 kamu görevlisi ile ilgili gözaltı kararı çıkarıldı. Kamu görevlileri, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak, ev ve makam odalarında arama yapıldı. 6 şüphelinin ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title