Haberler

İki Üniversite İşbirliği Yapacak

Yıldırım Beyazıt ve Necmettin Erbakan üniversiteleri arasında bazı alanlarda ortak yüksek lisans ve doktora programları yürütülecek.

Yıldırım Beyazıt ve Necmettin Erbakan üniversiteleri arasında bazı alanlarda ortak yüksek lisans ve doktora programları yürütülecek.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasındaki işbirliğine ilişkin protokol imzalandı.

İmza töreninde konuşan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, aynı zamanda kurulmuş iki üniversitenin bu alanda güçlerini birleştirerek araştırma ve geliştirme odaklı bir projeyi imzalamasının önemli olduğunu dile getirdi.

İşbirliğinin Türkiye'nin 2023 vizyonuna da uygun olduğunu söyleyen Doğan, "İki üniversite ortaklığında yapılan bu anlaşmanın Türkiye'de bir ilk olduğunu düşünüyorum. Bu tür işbirliklerinin geniş çevreye yayılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah bu tür işbirlikleri diğer üniversitelerimizle de yaparız." dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de bu işbirliğiyle gelecek için önemli adımlar attığını ifade etti.

Prof. Dr. Şeker, "Dünya genelindeki üniversiteler, insan gücünü, kaynaklarını ve alt yapılarını ortaklaşa kullanarak önemli çalışmalara imza atarken elde ettikleri çalışmaları insanlığın hizmetine sunmaktadılar. Avrupa üniversiteleriyle olduğu gibi Türk üniversitelerinin de aralarında YÖK'ün önerdiği şekilde işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Protokolle, ihtiyaç olan alanlarda işbirliği yapılması, nitelikli insan gücü yetiştirilmesi öngörülüyor. Bu kapsamda ortak yüksek lisans ve doktora programları açılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Yıldırım Beyazıt Metin Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title