Haberler

Iki Türk Hasta Için Almanya'da Kemik Iliği Kampanyası

Almanya'nın Köln kentinde, uygun kemik iliği bağışçısı aranan lösemi hastası 8 yaşındaki Rana ile 53 yaşındaki Mehmet için kampanya düzenlendi.

Almanya'nın Köln kentinde, uygun kemik iliği bağışçısı aranan lösemi hastası 8 yaşındaki Rana ile 53 yaşındaki Mehmet için kampanya düzenlendi.

Alman Kemik İliği Bankasının (DKMS), Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu himayesinde düzenlediği kampanyaya çoğu Türk kökenli yaklaşık 300 kişi katıldı.

DKMS yetkilisi Demet Kaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17-55 yaş arası sağlıklı herkesin kök hücre vericisi olarak kayıt yaptırabileceğini söyledi.

Kaygusuz, bugün tükürük yöntemiyle alınan örneklerin bu iki hastaya uymaması durumunda veri bankalarına kayıtlı diğer hastalar için uygun olabileceğini kaydederek, şöyle konuştu:

"8 yaşındaki Rana kan üretim sistemini etkileyen ciddi bir rahatsızlık olan MDS, yani halk arasında bilindiği şekliyle kan kanseri hastası. Teşhis konulduğundan beri Rana'nın neşeli çocukluğundan eser kalmadı çünkü günlerinin çoğu hastanede geçiyor. Hayatta kalabilmek için Rana'nın kök hücre nakline ihtiyacı var. 53 yaşındaki Mehmet de Rana ile aynı kaderi paylaşıyor. Mehmet bey hastane müdürü olarak insanlara her zaman yardım ederdi. Bu sefer kendisinin yardıma ihtiyacı var. Her iki hasta için henüz uygun donör bulunamadı. Umarız bugün verilen örneklerden uygun verici bulunur ve bu insanların yaşamı kurtulur."

Hollanda'dan gelip kampanyaya katılan minik Rana'nın dayısı Hüseyin Göksu, "Rana bu hastalığa ikinci kez yakalandı. Birinciyi atlattı ancak ikinciyi henüz atlatamadı onun için burada ve Hollanda'da kampanyalar düzenliyoruz. Yardımları için DKMS'e teşekkür ediyoruz. İnşallah emeğimiz boşuna gitmez ve Rana'ya çıkmazsa bile birine uygun ilik çıkar. Mühim olan bir can kurtarmak." dedi.

Köln'deki bir lisede düzenlenen kampanyayı Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin ziyaret ederek, Avrupa'da yaşayan Türk toplumunu bu tür kampanyalara katılmaya davet etti.

Kampanyaya katılanlar ayrıca DKMS için para bağışında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hollanda Almanya Türkiye Köln Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title