Haberler

İki Polisin Şehit Edilmesi Olayında 14 Gözaltı

Adana’da hastane bahçesinden çıkarken bölücü terör örgütü PKK militanlarının saldırısı sonucu 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili 3’ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Adana'da hastane bahçesinden çıkarken bölücü terör örgütü PKK militanlarının saldırısı sonucu 2 polisin şehit edilmesiyle ilgili 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, 28 Eylül 2015 akşamı Dağlıoğlu Mahallesi'nde özel bir hastaneye trafik kazası raporu almaya giden ekipte bulunan polis memuru Süleyman Çakır ile Bircan İlhanlı bölücü terör örgütü PKK militanlarının saldırısı sonucu şehit oldu. Olayın ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı.

Yapılan operasyonlarda ilk etapta PKK militanlarının eylemi yapacağını bilen ve organize ettiği tahmin edilen Rıdvan Y., Ç.B., M.Ö. ve T.B. gözaltına alındı. Daha sonra yapılan operasyonlarda Dağlıoğlu Mahallesi'nde bölücü terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında oldukları ileri sürülen H.A, B.K, ve D.Ş. adlı kadınlar ile S.Ü., İ.A., Ö.C., C.T., R.E., A.Y., ve F.D. gözaltına alındı. Polis gözaltına aldığı 14 kişiyi 4 gün boyunca sorguladı. Yapılan sorgularda zanlılar, 2 polisin şehit edilmesiyle ilgilerinin olmadığını, şehit edenleri de tanımadıklarını söyledi.

GÖZALTINA ALINAN KADININ OĞLU DAĞDA

Polisin gözaltına aldığı kadınlardan D.Ş.'nin oğlunun dağda olduğu, kadının bu nedenle mahallede 'ana' olarak bilindiği ve PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin mahalle temsilciliğini yaptığı öğrenildi. D.Ş.'nin mahallede yapılan korsan gösterileri de organize ettiği, bu nedenle 2 polisin şehit edilmesiyle ilgisi olabileceği ihtimaliyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Polis, sorgularının ardından zanlıları sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıpa götürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılardan Rıdvan Y., Ç.B., M.Ö. ve T.B., 'polislerin şehit edilmesi olayını bilmek, gizlemek ve organize etmek' suçlarından adliyeye sevk edilirken, kadınlar H.A., B.K., ve D.Ş. ile S.Ü., İ.A., Ö.C., C.T., R.E., A.Y. ve F.D. isimli erkekler, savcının kararıyla ifadeleri alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

4 kişinin adliyedeki ifadelerinin alınması işlemi devam ediyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü Süleyman Çakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title