Haberler

İki Okul Tek Sergi

Manisa’nın Kula ilçesinde Ulupınar Ortaokulu ve Gökçeören Anadolu Lisesi öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği resim sergisi, büyük beğeni topladı.

Manisa'nın Kula ilçesinde Ulupınar Ortaokulu ve Gökçeören Anadolu Lisesi öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri kapsamında düzenlediği resim sergisi, büyük beğeni topladı.

Ulupınar Ortaokulu ve Gökçeören Anadolu Lisesi öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri kapsamında resim sergisi düzenledi. Ulupınar Ortaokulu'nda düzenlenen açılış programına Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ethem Dağlı, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışını yapan Kaymakam Murat Güven ve öğrenciler tarafından yapılan resimleri dikkatle inceledi.

Öğrencilerin el emeği göz nuru çalışmalarını canı gönülden beğendiğini belirten Kaymakam Murat Güven, emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Kaymakam Güven, "Gökçeören'de bulunan orta öğretim ve lise öğrencilerimizin bugün sergilerinin açılışını yaptık. Gerçekten öğrencilerimiz yıl boyu derslerinde yaptıkları hünerlerini burada sergiliyorlar. Gerçekten güzel eserler sergilediler. Herkesin ellerine sağlık. Öğrenciler yeteneklerini sergiliyorlar. Bu sergiler ile çocuklarımız kendi yeteneklerini de göstermiş oluyorlar. Kendilerine olan güvenleri artıyor. Yapılan eserlerin takdir edilmesi, öğrencilerimizin hayatına güven kazandırıyor. Bunlar da çok önemli noktalardır." dedi.

Gökçeören Ulupınar Ortaokulu Müdürü Mehmet Yaman ise, öğrencilerin öğretim yılı boyunca hazırladıkları değişik türlerdeki resimleri sergilediklerini kaydetti. Yıl içerisinde öğretmenlerinin gayreti ve öğrencilerinin de başarısıyla bu serginin oluşturulduğunu vurgulayan Yalçın, "Okulumuz 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizin yapmış olduğu yıl sonu etkinliğini gerçekleştirdik. Bu çalışmalar öğrencilerimizin sosyal alanda daha başarılı olmaları açısından da büyük önem arz ediyor. Bu vesile ile serginin düzenlenmesindeki gayretlerinden dolayı emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederim" diye konuştu.

Sergide 220 adet eserin yer aldığını belirten resim öğretmeni, Evrim Ataman da, "Öğrencilerimizin yapmış oldukları eserler Anadolu insanını ifade etmektedir. Kendi kültürlerini ifade etmektir. Bunları tablolara ve kağıtlara aktardıkları şekilde biz de halkımız ile paylaşmak istedik. Tamamen öğrencilerimizin kendi el emekleri neticesinde gerçekleştirilmiştir. Zamanımız kısıtlıydı, o yüzden sene başından itibaren yapmış olduğumuz çalışmalar karma teknik, kara kalem, akrilik, sulu boya ve dediğimiz gibi imkanlarımız da kısıtlıydı çok fazla çeşitli teknikler kullanamadık. Elimizden gelen imkanlar dahilinde güzel bir şeyler sergilemeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

Sergiyi gezen Kula Kaymakamı Murat Güven ebru çalışması yaptı. Kaymakam Güven'in yaptığı ebru çalışması çerçeveletilerek okul idaresi ve resim öğretmeni tarafından Kaymakam Murat Güven'i hediye edildi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökçeören Ulupınar Kula Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title