Haberler

İki Milyon Parça Camla "Sema Gösterisi"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Vitray cam sanatçısı Mine Özbek'in çalışması

Özbek'in vitray cam mozaik tekniğiyle yaptığı tablolar

Özbek'in konuşması

Otel'in duvarına monte edilen sema gösterisi tablosu

Sema gösterisi tablosunun minyatür kopyası İki milyon parça camla "sema gösterisi"

Konya'da 10 yıldır vitray cam sanatıyla uğraşan Mine Özbek, 2 milyonun üzerinde cam parçası kullanarak 50 metrekare büyüklüğünde sema gösterisi temalı tablo yaptı

Özbek:

"Normalde 6-7 aylık süreçte tamamlanabilecek bir çalışmayı neredeyse hiç mola vermeden 1,5 ayda tamamladım. Bu teknik kullanılarak, bu ebatla yapılan başka bir çalışma olmadığını düşünüyorum"

AYŞE ŞENSOY - Konya'da yaşayan vitray cam sanatçısı Mine Özbek'in 2 milyonun üzerinde cam parçası kullanarak vitray cam mozaik tekniğiyle 50 metrekarelik alana yaptığı "sema gösterisi" temalı tablo, görenlerin ilgisini çekiyor.

Özbek, 10 yıl önce Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Geleneksel El Sanatları Bölümünden mezun olduktan sonra atölye açtı.

Özel makasla renkli camların kesilerek puzzle gibi birleştirilmesiyle oluşan sanatı icra etmeye başlayan Özbek, 10 yıl önce açtığı atölyesinde zamanla oluşturduğu eserlerini biri kişisel 3 sergide beğeniye sundu.

Özbek, vitray cam mozaik tekniğiyle, iki milyonun üzerinde cam parçası kullanarak 50 metrekare büyüklüğünde, sema gösterisi yapan 7 semazenin bulunduğu tablo yaptı. İskele yardımıyla duvara yaptığı tabloyu 1,5 ayda tamamlayan Özbek'in 3 boyutlu eserleri de ilgi görüyor.

"Neredeyse hiç mola vermeden tamamladım"

Mine Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversiteden mezun olduktan sonra ahşap ve vitray eserler yapmaya başladığını söyledi.

"Camın ışıltısı, renklerin büyüsüne kapıldım. O yüzden cam alanında ilerlemek istedim" diyen Özbek, okulu biter bitmez atölye açtığını dile getirdi.

Atölyesinde 10 yıldır "tiffany", "kurşunlu" ve "asistleme" gibi vitrayın bütün tekniklerini uyguladığını anlatan Özbek, son dönemde en çok tercih ettiği tekniğin mozaik vitray olduğunu vurguladı.

Zamanla kendisinin yeni bir teknik geliştirdiğini aktaran Özbek, şunları söyledi:

"Özel makasla camları küçük küçük, baklava dilimleri halinde keserek, birbirine puzzle gibi geçiriyoruz. Bu çok daha kolay oluyor. Böylelikle istediğim büyüklükteki ebatlarda çalışabiliyorum. Konya'da yeni açılan bir otelin sahibi benden bir tasarım hazırlamamı istedi. Ben de Konya'ya 'semazen' yakışır düşüncesiyle öncelikle sema gösterisi yapan 7 semazenin çizimini yaptım. Ardından 2 milyondan fazla cam parçası kullanarak 50 metrekare büyüklüğünde bir tablo yaptım. Eserimde 20'nin üzerinde renk kullandım. Üzerini, geliştirdiğim bir solüsyonla kapladım. Bu sayede hem camların keskinliği yok oldu hem de ışıltısı arttı. Normalde 6-7 aylık süreçte tamamlanabilecek bir çalışmayı, neredeyse hiç mola vermeden 1,5 ayda tamamladım. Bu teknik kullanılarak, bu ebatla yapılan başka bir çalışma olmadığını düşünüyorum."

Özbek, ilgi gören tablonun minyatürlerini de yaptığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Konya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title