Haberler

    İki Kupaya da Aday! İşte Rakipler...

    Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena, UEFA tarafından düzenlenecek 2019'daki Avrupa Ligi Finali ve Süper Kupa Finali için Türkiye'den aday gösterilen tek stat oldu.

    Beşiktaş'ın yeni mabedi Vodafone Arena, UEFA tarafından düzenlenecek 2019'daki Avrupa Ligi Finali ve Süper Kupa Finali için Türkiye'den aday gösterilen tek stat oldu. UEFA İcra Komitesi, finallerin yapılacağı statları Eylül ayında açıklayacak.



    Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden dün Beşiktaş'a büyük bir müjde geldi. UEFA, başvurunun ardından Siyah-Beyazlılar'ın yenilenen yuvası Vodafone Arena'yı 2019 UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa finalini düzenlemek için aday gösterdi.



    UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Kara Kartal'ın 42 bin kişi kapasiteli stadı, 2019 UEFA Avrupa Ligi final maçına ev sahipliği yapacak 7 aday stat arasında yer aldı. UEFA İcra Komitesi, 6 Haziran'a kadar yapılacak başvuruların sonuçlarını Eylül 2017 'de açıklayacağını duyurdu.



    Vodafone Arena'nın 2019 UEFA Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yapmak için yarışacağı aday statlar şunlar; Olimpiyat Stadı (Azerbaycan-Bakü), Dinamo Arena (Gürcistan-Tiflis), Frankfurt Stadı, Arena Stuttgart (Almanya-Frankfurt ve Stuttgart), Hampden Park (İskoçya-Glasgow), Roman Sanchez Pizjuan Stadı (İspanya-Sevilla).



    SÜPER KUPA'DA 9 RAKİP VAR

    2019 UEFA Süper Kupa müsabakasına ev sahipliği yapmak içinse Vodafone Arena dışında 9 stat daha aday gösterildi. 2019 UEFA Süper Kupa maçını düzenlemeye aday statlar ise;



    Qemal Stafa Stadı (Arnavutluk-Tiran), Toulouse Stadı (Fransa-Toulouse), Florian Albert Stadı (Macaristan-Budapeşte), Sammy Ofer Stadı (İsrail-Haifa), Astana Arena (Kazakistan-Astana), Windsor Park (Kuzey İrlanda-Belfast), Arena Gdansk (Polonya-Gdansk), Narodowy Stadı (Polonya-Varşova), Hampden Park (İskoçya-Glasgow).



    Kaynak: Fanatik



    [haber=26888]

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Beşiktaş Türkiye Eylül Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title