Haberler

İki Köye Yangına İlk Müdahale Ekip Binası Yapılıyor

Burdur'un Bucak ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yüreğil ve Kuyubaşı köylerine yangına ilk müdahale ekip binası ve arazöz garajı yapılıyor.

Burdur'un Bucak ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Yüreğil ve Kuyubaşı köylerine yangına ilk müdahale ekip binası ve arazöz garajı yapılıyor.

Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, riskli bölgelerde yangına ilk müdahale ekip binaları yaptırdıklarını, olası yangınlara ilk müdahaleyi bu ekiplerin yapacağını belirterek, "Yüreğil ve Kuyubaşı köylerine orman yangını ilk müdahale ekip binası ve arazöz garajı yapıyoruz. Eylül ayında inşaatlar bitirilecek olup, bundan böyle yangın işçilerimiz daha güzel ortamlarda istirahat ederek hizmet vermeye devam edeceklerdir. Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne aktarılan ödeneklerin Bucak ilçesinde kullanılmasını sağlayan yetkili amirlerimize teşekkür ederiz. Bu köylerdeki yangın ilk müdahale işçilerimiz bugüne kadar Kuyubaşı Köyü'nde okul binasında, Yüreğil Köyü'nde ise cami altında ikamet etmişlerdir" dedi.

Orman yangınları açısından çok riskli döneme girildiğini hatırlatan Karabacak, "Hava sıcaklığı artarak devam etmekte, nem ise düşmektedir. Bugünler orman yangınları açısından çok tehlikeli günler olduğundan acı olaylar yaşamamak için vatandaşlar olarak çok daha dikkatli olmak durumundayız" diye konuştu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title