Haberler

İki Kazla Başladı, Çiftlik Kurdu! Hem Çevreye Satıyor Hem Kendi Pişiriyor

Güncelleme:

Amasya'da yaşayan Mehmet Yener, bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesmeye kıyamayınca onlardan aldığı yavruları büyütüp, bugün yaklaşık 600 kazdan oluşan bir çiftlik kurdu.

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan Mehmet Yener, bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesmeye kıyamayınca onlardan aldığı yavruları büyütüp, bugün yaklaşık 600 kazdan oluşan bir çiftlik kurdu.

KESMEYE KIYAMADI, ÇİFTLİK SAHİBİ OLDU

Kolay köyünde yaşayan Yener, 4 yıl önce bir arkadaşının hediye ettiği 2 kazı kesip, kendisine gelen misafire ikram etmek istedi. Ancak kazları kesmeye kıyamayan ve beslemeye devam eden Yener, yavruları da olunca kaz çiftliği kurmaya karar verdi.


ÇEVREYE SATIYOR, KENDİ LOKANTASINDA PİŞİRİYOR

Aradan geçen zamanda işini büyüten Yener, çevre illerdeki şarküteri ve restoranlara kaz satışı yapıyor. Yener, ayrıca evinin yanında açtığı lokantada da eşiyle kaz tiridi pişirerek, müşterilerinin beğenisine sunuyor.


4 YIL ÖNCE ZARAR EDİP İŞİ BIRAKMIŞTI Kİ...

Yener, çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraştığını ancak 4 yıl önce zarar edince bu işi bırakmak zorunda kaldığını belirtti. Bu sıralar bir arkadaşının kendisine bir çift kaz hediye ettiğini anlatan Yener, "Onları beslemeye başladım. Birgün bir misafirim geldi, kazları kesip, ikram etmek istedim ama sonra onlara kıyamadım. Ardından kazları damızlığa bıraktım." dedi.


BİR KOYUNDAN YILDA 1 KUZU ALIYORSUN KAZDAN 7-8 YAVRU

İlk yıl 10 yavru aldığını, sonraki yıllarda büyüyen kazlarının çoğaldığını vurgulayan Yener, satın aldıklarıyla bugün 600 civarında kazı bulunduğunu kaydetti.

Ürettiği kazları çevre illere sattığını bildiren Yener, "İşi eşimle birlikte yürütüyoruz. İşte başarılı olmamda eşimin büyük payı var. Çünkü bu iş ilgi istiyor. Kazların yemlerini tarlamda üretiyorum, böylece maliyeti fazla olmuyor. Küçükbaş hayvancılık için sermaye gerekiyor, bakım maliyetleri de yüksek. Bir koyundan yılda 1 kuzu alıyorsun. Kazdan ise 7-8 yavru alınabiliyor." ifadelerini kullandı.


İSTEYENE KAZDAN TİRİT YAPIYOR

Yener, evinin yanına açtığı lokantada müşteriye kaz tiridi yaptığını belirterek, "Yetiştirdiğim kazlardan vatandaşlarımıza tirit hizmeti de sunuyoruz. Organik beslenen kazdan tirit, bulgur pilavı, evde yaptığımız yufka ve ayranla hizmet veriyoruz. Doğal bir ortamda doğal kaz eti yemek isteyen herkesi davet ediyorum." diye konuştu.


"ZEVKLİ AMA YORUCU"

Mehmet Yener'in eşi Semra Yener ise kaz yetiştirmenin zevkli ama yorucu bir iş olduğuna değinerek, "Bu işe girmeden önce eşimle oturup, istişare ettik. Şimdi alın terimizle ekmeğimizi kazanıyoruz. İşimizden memnunuz." dedi.



Kaynak: AA / Ekonomi

Mehmet Yener Suluova Amasya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title