Haberler

İki Kadın Garson Kosgeb Desteğiyle Lokanta Açtı

SEYHAN KIRICI - Balıkesir'de bir süre garsonluk yaptıktan sonra kendi iş yerlerini kurmaya karar veren iki kadın, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) aldıkları 30 bin liralık hibe desteğiyle "Balık-Esir" adını verdikleri lokanta açtı.

İş yerinin ortaklarından Ratibe Eryılmaz (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşı Aslı Tanhan (31) ile bir restoranda garsonluk yaparken tanıştıklarını söyledi.

Orta ve lise öğrenimini Balıkesir'de tamamladıktan sonra Sakarya Üniversitesi Pamukova Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Bölümü'nü bitirdiğini anlatan Eryılmaz, daha sonra memleketine dönerek bazı yerlerde çalıştığını ifade etti.

Tanhan ile garsonluk yaparken "Ortak ne iş kurabiliriz?" konusunda tartıştıklarını ve sonunda bir lokantada karar kıldıklarını dile getiren Eryılmaz, "Biraz mizah biraz da Balıkesir'e uygun olması için işletmemizin adını 'Balık-Esir' koyduk. Balık üzerine yemeklerin yapıldığı balık evimiz kısa sürede ilgi gördü" dedi.

Eryılmaz, yaklaşık 3 ay önce açtıkları balık lokantasının ilgi gördüğünü belirtti.

Mekanın temizliği ve sundukları lezzetleri çok önemsediklerini vurgulayan Eryılmaz, şunları kaydetti:

"İnsanlar gıda sektöründe temizliğe çok önem veriyor. Herkes görsün diye mutfağımızı işletmenin en görünür yerine, açık bir noktasına yaptık. Bu iş yerinin eski halini bilenler, 'Kadın eli değmiş' diyor. Bayan olmamız büyük bir artı sağladı. İşletmeyi kurmak için 70-80 bin lira civarında bir sermaye gerekti. KOSGEB'in özelikle genç bayan girişimcilere 30 bin lira hibe verdiğini duyduk. KOSGEB'in kursuna gittim. 15 günlük eğitimin ardından sertifikamı aldım. Projemizi hazırlayıp sunduk ve 30 bin lira hibe almaya hak kazandık. İşletmemizi biraz daha büyütmeyi düşünüyoruz. Birkaç istihdam sağlayacağız. Özellikle motosikletli kurye almayı düşünüyoruz."

Tanhan ise işletmelerini denizlerdeki temizliğin simgesi olan mavi-beyaz renklerle donattıklarını belirterek, balık ekmeği 6 liradan, porsiyonları ise balığına göre 10-20 liradan sattıklarını bildirdi.

Müşterilerinin, lokantayı Bozcaada, Cunda Adası ya da Yunan adalarındaki işletmelere benzettiğini aktaran Tanhan, "Sadece denizimizin eksik olduğunu söyleyenler bile oluyor. Sağ olsunlar, ilgi gösteriyorlar, biz de memnun oluyoruz. Genç ve kadın olarak bir iş yeri açıp bir anlamda örnek de oluyoruz. KOSGEB, bizim gibi kendi işini kurmak isteyenlere güzel destekler veriyor" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Sakarya Üniversitesi Balıkesir Pamukova Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title