Haberler

Japonya'da İki Kadın Bakan'dan 'Yolsuzluk' İstifası!

Güncelleme:

Yolsuzluk ve seçim yasalarını ihlal etmekle suçlanan iki kadın bakan istifasını verdi.

Japonya'da hükümetin kadın üyelerinden Ticaret ve Endüstri Bakanı Yuko Obuchi yolsuzluk, Adalet Bakanı Midori Matsushima ise seçim yasalarını ihlal ettiği iddialarının ardından istifalarını sundu.

HALKTAN ÖZÜR DİLEMEK YETMEDİ...

Japonya siyasetinde yükselen bir isim olarak gösterilen Obuchi hakkında geçen hafta ortaya çıkan iddia, 2012'deki seçim kampanyasında toplanan parayı usulsüz şekilde kullandığı yönündeydi. Ülkenin eski başbakanlarından birinin kızı olan 40 yaşındaki Obuchi, geçen ay Başbakan Shinzo Abe'nin kabinede yaptığı değişiklik sonucu bakan olmuştu. Bakan Obuchi, iddiaların ardından halktan özür dilemek zorunda kaldı.

Obuchi'nin istifasından saatler sonra, Abe tarafından 2012'de göreve getirilen 58 yaşındaki Adalet Bakanı Midori Matsushima da istifasını duyurdu. Matsushima hakkında, seçim yasalarını ihlal ederek bir festivalde, üzerinde resmi ve siyasi görüşlerinin bulunduğu kağıt yelpaze dağıttırdığı, ayrıca bazı polis memurlarını başkent Tokyo'daki evinde güvenlik personeli olarak çalıştırdığı iddiaları bulunuyor. Muhalefetteki Demokrat Parti, geçen hafta Matsushima hakkında dava açmıştı.

HÜKÜMETİ ZOR DURUMDA BIRAKACAK

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, istifaların ardından kamuoyundan özür diledi ve Obuchi ve Matsushima'yı bakan olarak kabineye aldığı gerekçesiyle sorumluluğu üstlendiğini kaydetti. Japon medyası, kadınların üst düzey yönetime katılımını arttırmayı hedefleyen Abe'nin kabinesindeki iki kadın bakan hakkındaki iddiaların hükümeti zor durumda bırakacağını belirtiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Shinzo Abe Japonya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

fadıl yayman:

Akkoyunlar bu haberi çok iyi okusunlar belki onur ve şeref konusunda Japonlardan biraz olsun ders alırlar.

31
2
yanıtYanıtla
Çal Keke Çal:

bizde olsa adamlar daha fazla çalabilmek için koltuğa japon yapıştırıcısı ile yapışırdı durun daha çalacam bitmedi

25
0
yanıtYanıtla
ademoğlu:

Bende başlığı görünce hayret ettim. Bizimkiler imana geldi zannettim. . .

19
0
yanıtYanıtla
NIHON:

JAPONLARIN YARISI KADAR ADAM OLSAK BU ÜLKE BU HALDE OLMAZDI AMA OLSUN ''MÜSLÜMANIZ'' YA O YETER BİZE. . .

16
2
yanıtYanıtla
kral çıplak:

Japonlar tepeden tırnağa dürüst olduklarından dünyanın en iyi teknolijilerine sahip refah içinde yaşıyorlar eğitim seviyeleri çok yüksek bizim ülkemizdede kral gibi yaşayan siyasiler olup yeni türkiye yalanına inanıyoruz. . . . .

15
0
yanıtYanıtla
HASAN:

BIZIMKILERINE ÖRNEK OLSUN KOLTUKLARINI KORUMAK UGRUNA OY ALABILMEK ICIN HERSEYI YAPANLAR BIRDE YANLISLARINIZI ITIFAF EDINIZ ÖZ ELESTIRI YAPINIZ ISTE O ZAMAN BIZDE MEDENI ÜLKELERIN VATANDASLARI SEVIYESINE CIKMIS OLURUZ AKSI HALDE BU DÜNYADA ISINIZ TIKIRINDA YA ÖTEKI TARAFTA?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title