Haberler

"İki Kadın Arasında Doğruyu Seçtim"

Güncelleme:

Berk Oktay, dizide canlandırdığı karakteri gibi gerçek hayatında da iki aşk arasında kaldığını itiraf etti.

Yakışıklı oyuncu Berk Oktay, 'Arka Sokaklar'da üç sezon boyunca bir polisi canlandırdıktan sonra, atv'nin kısa sürede çok sevilen dizisi 'Alev Alev'de 'Murat Kaptan' rolüyle ekrana geliyor. Dizide iki aşk arasında kalan genç bir adamı canlandıran Oktay, hem yeni dizisini hem de hakkında bilinmeyenleri ALL Men dergisinden Ece Bildiren'e anlattı.

Ekranın en uzun soluklu dizilerinden 'Arka Sokaklar'da üç sezon rol alıp ayrıldınız. Sizin için iyi mi oldu, yoksa kötü mü?

Bence iyi oldu. Orada misyonumu tamamladığıma inanıyorum. 'Arka Sokaklar' oyunculara bağlı bir dizi değil. Gazetelerin üçüncü sayfa hikayeleri canlandırılıyor. Arka Sokaklar'dan bütün kadroyu çıkarın, yeni oyuncular getirin, o iş yine tutar. Türkiye gerçeklerini anlatan, sürekli hareket halinde bir dizi.

İyi mi ayrıldınız?

İyi, hatta çok iyi ayrıldık. Ben bir oyuncu olarak seneler boyu kendimi aynı rolle tekrar etmek istemedim. Üç yıl, benim yaş grubumdaki bir oyuncunun bir dizide çalışması için yeterli bir süre. Yapım şirketi ve yönetmenimiz de, beni ileriye götürmesi açısından bunun doğru bir adım olacağını söyledi. Güzel sözler duyarak ayrıldım.

FİLMİ DE ÇOK SEVERDİM

Yeni başlayan diziler her zaman risk taşır. 'Alev Alev' için 'tutacak mı?' endişesi taşıyor musunuz?

Bizim işimiz kumar gibi; risk almadan kazanma ihtimali yok. Her zaman çok garantici olmak da iyi değil, hayatta biraz adrenalin lazım. Ayrıca çekimler başladıktan sonra, birkaç senesini doldurmuş her oyuncu işin tutup tutmayacağını hisseder. Ben de 'Alev Alev'in ilk sahnesini çektiğimiz andan beri çok iyi enerji alıyorum ve hiç korkum yok.

Ne cezbetti sizi bu dizide?

Öncelikle hikayesi... Bana teklif edilen 'Murat Kaptan' rolü, tam da oynamak istediğim gibi bir karakterdi. 84 yılında yapılmış, gişe rekortmeni 'Alev Alev' filminin günümüze uyarlanmış dizi versiyonu bu. Filmi de çok severdim, her açıdan mutluyum.

BEN İHANET ETMEZDİM

Neden 'Murat Kaptan' karakterini oynamak istiyordunuz?

Ben hep dram oynamak istiyordum. 'Murat'ın hikayesi de tam bir dram. Gereğinden fazla vicdanlı olduğu için iki kadın arasında kalıyor ve işin içinden çıkamıyor. İzleyenlerin 'Allah benim başıma böyle bir şey vermesin' diyeceği türden bir durum...

Siz Berk olarak iki kadın arasında kalan 'Murat'a ne tavsiye ederdiniz?

Kolay bir seçim değil. Zor olan; sadece kadınlar arasında seçim yapmak değil; geride bıraktığınız kadını, onunla geçirdiğiniz yılları, planlarınızı terk etmek bu aynı zamanda. Ben biraz daha mantıklı davranıp geçmişimdeki kadına ihanet etmezdim. 'Murat'a da hiç bulaşmamasını tavsiye ederdim.

Siz gerçek hayatınızda iki kişi arasında kaldınız mı?

Herkes kalmıştır mutlaka. Ben de kaldım ve doğruyu seçtim.

Arada bir birlikte yakalandığınız bir kız arkadaşınız vardı. İlişkiniz devam ediyor mu?

Kaçmadığım için ona yakalanmak demiyorum. 'Arada bir görüntülendiğim kız arkadaşım var' diyelim. Evet, hala devam ediyor.

YA EVDE YA DA SETTEYİM

Bu aralar hayatınızda diziniz dışında neler var?

Hemen hemen hiçbir şey yok. İki yaşında bir köpeğim var; onunla ilgileniyorum. Fırsat buldukça spora devam ediyorum. Onun dışında sürekli evde ya da setteyim.

#Sayfa#

ÇOK BASİT GİYİNİYORUM

Siyah, beyaz ve griden başka renk giymiyorum genellikle. Aslında çok basit giyinirim, üstümü örtmek için vücudumun üzerine bir şeyler koyuyorum denebilir. Zara'nın tişörtlerini, New Balance ayakkabıları, Diesel'in jean'lerini seviyorum. Diesel'in her yıl çıkardığı bir jean modeli var, devamlı gidip aynısını alıyorum. Trendlere pek açık biri değilim.

30 SENEMİ ÇOK DOLU DOLU GEÇİRDİM, PİŞMAN DEĞİLİM

30 yaşındasınız. Gelecek planları yapıyor musunuz?

17 yaşımdan beri çalıştığım için 30 senemi çok dolu dolu yaşadım. Geriye baktığımda birçok hata ve onların telafisiyle geçmiş bir zaman görüyorum. Bu da bana hayatla ilgili tecrübe kazandırdı. Asla pişmanlık yok. Hayatımın geri kalanını da bu tecrübelerim sayesinde daha az hata yaparak, doğru adımlar atarak geçirmek istiyorum.

Hayatınızın sonuna kadar oyunculuk yapmak mı istiyorsunuz?

Hayır, ölene kadar oyunculuk yapmak gibi bir hedefim yok. Hayatta her şey sürekli üretim yapmak, sürekli para kazanmak değil. Benim 18 yaşından beri hayalim, 50'li yaşlarımı İzmir'in bir sahil kasabasında geçirmek...

KIZ ARKADAŞIM KADAR OLGUN OLAMAZDIM

Öpüşme sahneleriniz ilişkinizde tartışma konusu oluyor mu?

Hayır çünkü zaten benim hayatımda olacak insanın bu tür durumları anlayabilmesi şart. Diğer yandan; dışarıdan bu durumu gözlemleyen, oyunculukla alakası olmayan biri olsam, çok rahatsız olurdum ve kabul edemezdim. Kız arkadaşım kadar olgun davranamazdım. Oyuncu olduğum için o öpüşmenin 'motor' komutuyla başlayıp 'kestik' komutuyla biten, hissiz bir şey olduğunu iyi biliyorum.

Yakında Google'ı açıp 'Berk Oktay evlenmiş' deme ihtimalimiz var mı?

Evlenirsem Google'ı açmaya gerek kalmaz herhalde. Şimdilik öyle bir plan yok, bakalım...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Berk Oktay Türkiye Diesel Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title