Haberler

İki Gündür Aç Ve Susuzlar

Güncelleme:

Koalisyon güçlerinin saldırıları sonrası Türkiye sınırına dayanan 2 bini aşkın Suriyelinin iki günden bu yana aç ve susuz bekletildiği iddia edildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale sınırının yaklaşık 50 kilometre doğusunda yine bir Suriye dramı yaşanıyor. Koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve köylerinde çatışmaların artması üzerine Akçakale sınırına dayanan binlerce Suriyeli aç ve susuz bekletilmekte

Savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'de insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Tel Abyad'ın köylerinde kalan siviller, koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve Irak Şam İslam Devleti ile Kürt Güçleri'nin arasındaki çatışma şiddetinin artması üzerine Akçakale sınırının yaklaşık 50 kilometre doğusunda bulunan Onbaşı İsmail Gök Jandarma Karakolu yakınlarında sınıra dayandılar. İki gündür Türkiye tarafına geçmek isteyen Suriyeli sayısının 2 bini bulduğu tahmin edilirken, karşılaştıkları duyarsızlık sonucu aç ve susuz kaldılar. Sınırdaki askerler tarafından Suriyelilerin görüntüsünün alınması da yasak.

SAVAŞ MEBRUKA BÖLGESİNDE

Tel Abyad'ın doğusunda sınıra ise yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mebruka bölgesinde savaşın tüm şiddetti hissedilmeye başlandı. Bir yandan koalisyon güçlerinin IŞİD'i vurmak için bombardımana devam etmesi bir yandan da Kürt Güçleri'nin saldırıları sonucu burada bulunan Suriyeli siviller Türkiye sınırına doğru gelmeye başladı. YPG ve YPJ öncülüğünde Kürt Güçleri, Rojava'nın Cizîrê Kantonu'na bağlı Serêkaniyê (Resulayn) kentinin batı ve güney batısında konumlanan IŞİD'e yönelik başlattığı "Komutan Rubar Qamişlo" adlı hamlesi 19'üncü gününe girdi. Koalisyon Güçlerinin hava saldırıları üç gündür kesintisiz devam ederken Kürt Güçleri de Tel Abyad'a doğru ilerlemeye devam ediyor. Son olarak IŞİD, Mebruka bölgesinde önceki gün sabah saatlerinde iki bomba yüklü araçla Ebu Şeğat ve Ebu Cellud köylerine saldırı düzenlemişti. Buna rağmen Kürt Güçleri her iki köyü de ele geçirmeyi başardı.

SINIRDA BEKLETİLİYORLAR

Kürt Güçleri'nin yeni hedefi ise yine Mebruka bölgesindeki Dahma ve Raviya köyleri. Hava saldırılarının da desteği ile ilerleyen Kürtler, Tel Abyad'a kadar gelmeyi hedefliyor. Önlerine çıkan köylerdeki Suriyeli Arap siviller ise yaklaşık 20 kilometre yürüdükten sonra Akçakale sınırına geldiler. Ekinyazı ve Feyan köylerinin karşısında bulunan Suriyeliler ne sınırın bu tarafına alınıyor ne de herhangi bir yardım amaçlı yiyecek yada içecek veriliyor. Asker tarafından yasak bölge ilan edildiğinden görüntü alması için gazetecilerin sınıra yaklaşmasına da izin verilmiyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Akçakale Türkiye Suriye Işid Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title