Haberler

İki Gün Önce Aldığı 20 Büyükbaş Hayvan Telef Oldu

Güncelleme:

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Sultanhanı köyünde bir ahırda çıkan yangında 20 büyükbaş hayvan telef oldu.

Kayseri'nin Bünyan ilçesine bağlı Sultanhanı köyünde bir ahırda çıkan yangında 20 büyükbaş hayvan telef oldu.

Edinilen bilgiye göre, Sultanhanı köyünde yaşayan Ahmet Seyfiye'ye ait ahırda iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı. Alevlere önce köylüler müdahale ederken, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi de kısa sürede olay yerine geldi. Yangın kısa sürede söndürülürken, ahırda bulunan 20 büyükbaş hayvan telef oldu.

Büyükbaş hayvanları Kurban Bayramı'nda satmak için satın aldığını söyleyen Ahmet Seyfiye, hayvanları İlçe Tarım Müdürlüğüne kayıt ettirmek için gittiği sırada yangının çıktığını anlatarak, "Salı günü bu hayvanları Şarkışla'dan satın aldım. Bir TIR'la beraber akşam üstü hayvanları içeriye bağladık. Çocuğum beni aradı. 'Baba yetiş öldük, yandık. Tepemize ateş düşüyor. Ahır yandı. Hayvanlar telef oluyor' dedi. Nasıl geldiğimi bilmiyorum. Eve geldim, hep hayvanlar yanmış. Nasıl olduğunu sordum, oğlum da, 'Biz hayvanların altını temizledik. Tepemizden ateş dökülmeye başladı' dedi. Hemen hayvanları kurtarmaya çalışmışlar. Hayvanlar birbirinin üzerine atlamaya başlamış. Birini mi ikisini mi ne kurtarabilmişler. Hanımın eli de yanmış" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sultanhanı Kayseri Bünyan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title