Haberler

İki Dünya Savaşı Gören Otomobil 100. Yaşında Yollarda Olacak

Üretildiğinde tüm dünyaya damga vuran 1915 model Ford T marka otomobillerden biri, Bursa'da tekrar yollara dönmeye hazırlanıyor.

Üretildiğinde tüm dünyaya damga vuran 1915 model Ford T marka otomobillerden biri, Bursa'da tekrar yollara dönmeye hazırlanıyor.

Bursa'da yaşayan kaporta ustası Ali Ersöz, günümüzde çok nadir olarak bulunan dünyanın en eski otomobillerinden 1915 model Ford T marka otomobili tekrardan hayata döndürüyor. Üretildiği dönem uygun fiyatı ve konforu sayesinde milyonlarca satan, günümüzde dahi en çok satan otomobiller sıralamasında ikinci sırada yer alan Ford T, yaklaşık 100 yıl sonra yeniden caddelerdeki yerini alacak.

100. YAŞINDA YOLLARDA OLACAK

Bir iş adamı tarafından Amerika'dan getirtilen otomobilin tüm parçalarının tam olduğunu ve tamamen orijinal olarak restore edileceğini belirten Ersöz, "Araç diğer otomobillere göre çok farklı. Bazı bölümleri sac parçalardan yapılmışken, direksiyon ve tekerlekleri ise ağaçtan yapılmış. Biz tarihe tanıklık etmiş olan bu otomobili tamamen orijinal olarak fabrikadan ilk çıktığı anki haline döndüreceğiz. Şu an bu otomobilden Türkiye'de bulmak çok zor, dünyada ise çok az sayıda kaldı. Tekrardan caddelere döndüğünde muhtemelen birçok insan hayatında ilk defa böyle bir araba görmüş olacaktır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Ersöz Ford Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title