Haberler

İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Açılışı Yapıldı

Yurtdışından Türkiye'ye gelen ve Konya'da öğrenim gören uluslararası misafir öğrencilere yönelik faaliyetler yürüten Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği (MISA) ile İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından düzenlenen "2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış programı gerçekleştirildi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda yapılan açılış programına Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şahin Uludağ, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği İstişare Kurulu adına Salih Sedat Ersöz, Üniversitelerin Türkçe Öğretim Merkezi yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler ve katıldı.

"BİZ BİR MİLLETİZ"

Dernekler adına konuşan Başkan Mücahit Şahin Uludağ, 3 bine yakın uluslararası öğrenciye kucak açtıklarını, onların oryantasyonu ve toplumsal-ekonomik gereksinimlerinin karşılanması için çalıştıklarını vurguladı. Uludağ, "Biz bir millet sloganıyla yola çıkan, İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneği olarak misafir öğrenciler için eğitim programları ve sosyal etkinlikler sayesinde farklı farklı coğrafyalardan gelen binlerce öğrencinin aynı milletin fertleri oldukları şuurunu vermeyi hedefliyoruz. Medeniyet değerlerimizi önceleyerek ilgilendiğimiz her bölgenin sosyal ve kültürel değerlerini göz önünde bulundurmak suretiyle en iyi çalışmayı ortaya koymaya gayret ediyoruz" dedi.

Konya'daki üniversitelerin Türkçe öğretim merkezleri adına konuşan Doç. Dr. Mustafa Toker, dil öğretimine devletin yaptığı katkının sevindirici olduğunu söyledi. Türkiye'de 80 binden fazla uluslararası öğrenci olduğunu ve bu öğrencilere özellikle Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukla Başkanlığı tarafından destek verildiğini söyledi.

EĞİTİMDE ULUSLARARASI PAYLAŞIMIN ÖNEMİ VURGULANDI

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise yaptığı konuşmada, bu devletin yabancı uyruklu öğrencilere desteğinin sevindirici olduğunu, Mevlana ve İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Dernekleri gibi gönüllü organizasyonların da bu çalışmalara destek olmasının önemli olduğunu belirtti. Kardeşlik olgusunun altını çizen Rektör Şeker, herkesin Hz. Adem'den gelen tek millet gibi kabul edilmesinin ve eğitimde uluslararası paylaşmanın önemini vurguladı.

Konuşmalardan sonra yabancı öğrencilerin okuduğu İstiklal Marşı ve Dombra dinletisi gibi etkinliklerle devam eden açılış programı, dernekler tarafından verilen kokteyle sona erdi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Şeker Türkiye Uludağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title