Haberler

İki Böbreği de İflas Eden Madenci Nakil Bekliyor

İzmir'in Kınık İlçesi'nde maden işçisi 39 yaşındaki Ergün Gezgin (39), 2 böbreğinin de iflas etmesi nedeniyle diyalize bağlanarak yaşamını sürdürüyor.

İzmir'in Kınık İlçesi'nde maden işçisi 39 yaşındaki  Ergün Gezgin (39), 2 böbreğinin de iflas etmesi nedeniyle diyalize bağlanarak yaşamını sürdürüyor. Doktorların, yaşamasının böbrek nakline bağlı olduğunu söylediği Ergun Gezgin nakil için yardım bekliyor.

Manisa Soma'daki bir maden ocağında çalışan evli Tuğçe (8), Gülçin (6) ve Edanur (4)  adında 3 çocuk babası Ergün Gezgin, geçen 12 Mayıs'ta aniden rahatsızlandı. Ağız ve burnundan kan gelmesi ve halsizlik hissetmesi üzerine Gezgin, Fatih Mahallesi'ndeki Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'ne başvurdu. Gezgin, buradan Bergama Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki tahlil ve tetkikleri sonucu Gezgin'e böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Her iki böbreği de yeterince işlevini yerine getirmediği belirlenen Gezgin, durumunun ciddi olması üzerine daha kapsamlı olan İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Burada 10 günlük tedavisinin ardından taburcu edildi.

EŞİ, HASTA OLDUĞU İÇİN BÖBREĞİNİ VEREMEDİ

Yaşamını belirli aralıklarla diyaliz makinesine bağlı olarak sürdürecek olan Gezgin'e doktorlar yaşının genç olduğunu, sağlığına kavuşmasının böbrek nakline bağlı olduğunu söyledi. Seyhan Gezgin, eşine böbreğinin tekini vermeyi teklif etti. Ancak kendisinin de başka rahatsızlığı bulunması nedeniyle doktorlar bunun mümkün olmadığını belirtti. Maddi durumunun iyi olmadığını, iki aydır da sağlık problemleri nedeniyle çalışamadığını belirten Ergün Gezgin, bir an önce sağlığına kavuşabilmek için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Seyhan Gezgin de tek isteklerinin bir an önce eşinin sağlına kavuşması olduğunu belirtip, "Eşim 9 yıldır kömür ocağında çalışıyordu. Hastalığı nedeniyle artık işe de gidemiyor. Çoluk çocuk perişan olduk. Biz de onunla birlikte gün geçtikçe üzüntüden perişan oluyoruz. Hiçbir şey istemiyoruz, Yeter ki eşim sağlığına kavuşsun" dedi. - Kınıkizmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kınık İzmir Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title