Haberler

İki Bin Yıllık Lahidi Çalan Turist Yakalandı

Dünyanın en önemli tarihi miraslarından biri olan Selçuk’taki Efes Antik Kenti’nden paha biçilemez bir lahit çalan Meksikalı turist yakalandı.

Dünyanın en önemli tarihi miraslarından biri olan Selçuk'taki Efes Antik Kenti'nden paha biçilemez bir lahit çalan Meksikalı turist yakalandı. Kuşadası Limanı'nda eşiyle birlikte gemiye binerken yakalanan 40 yaşındaki Luis Pineda Braniff, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı, eşi M.B. ise serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Limanı'na yanaşan Bermuda bandıralı Ocean Princess isimli turist gemisiyle günübirlik olarak Kuşadası'na tatile gelen Meksikalı Luis Pineda Braniff isimli turist, daha sonra eşi M.B. ile birlikte Selçuk ilçesi sınırları içerisindeki Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'ne düzenlenen tura katıldı. Turun ardından eşi ile birlikte Kuşadası Limanı'nda demirli gemiye dönen Meksikalı turist güvenlik kontrolünden geçerken, çantasının büyüklüğünden şüphelenen polis ekipleri arama yaptı. Aramanın ardından çantasından tarihi eser çıkması üzere olaya Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize ekipleri müdahale etti. Yapılan araştırmada turistin bavulundan Efes Antik Kenti'nden çalındığı belirlenen 5,5 kilo ağırlığında 20 santim boyunda Roma dönemine ait mermer üzerine kabartma şeklinde işlenmiş iki bin yıllık olduğu tahmin edilen paha biçilmez Roma dönemine ait bir lahit parçası ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, çalıntı tarihi esere el koyarken, Meksikalı turist ile eşini gözaltına aldı. Yapılan sorgulamanın ardından mahkemeye sevk edilen Luis Pineda Braniff 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan tutuklanıp Söke Cezaevi'ne konuldu, eşi M.P. ise serbest bırakıldı. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Luis Pineda Braniff Efes Antik Kenti Kuşadası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title