Haberler

İki Bardak Çaya 10 Lira Alınca Ağır Ceza Yedi

Güncelleme:

Antalya Konyaaltı Beach Park'ın 2 fincan çaya 10 TL ücret alan işletmeciyi müşteri şikayet etti. ATSO Disiplin Kurulu 460 lira para cezası verdi.

Antalya'da bir dönem çok popüler olan ve son yıllarda oluşan kötü imaj nedeniyle çok sayıda gece kulübü ve kafeteryanın iş yapamaz hale geldiği Konyaaltı Beach Park'ta bulunan bir işletmeye, pahalı çay satışı nedeniyle ceza uygulandı.

İKİ ÇAYA 10 LİRA ALDI

'Turkuaz Beach' isimli mekanda 2 fincan çay için 10 TL ödediklerini iddia eden kişi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ATSO) yaptığı başvuruda, plajdaki diğer mekanlarda aynı ürün için 4 ya da 5 TL ücretlendirme yapıldığını, hatta aynı gün bir başka mekanda iki çay için 4 TL ödediklerini bildirdi.

ASLINDA 50 KURUŞMUŞ

Başvuru da, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen halk plajında ise çayın sadece 50 kuruş olduğu belirtilerek, ilgili mekandaki fahiş ve gayri nizami fiyat politikasından dolayı şikayetçi olunduğu kaydedildi.

İKİ KATI PARA CEZASI

ATSO Disiplin Kurulu'nun firma hakkında başlattığı soruşturma neticesinde, Disiplin Yönetmeliği'nin 17'nci maddesi 'a' bendi gereğince firmanın mevzuata uygun kayıt ve tescil işlemlerini de yaptırmadığı veya tescil ve ilanı gerekli değişiklikleri bildirmediği anlaşıldı. Aynı yönetmeliğin 18'inci maddesi gereğince yıllık aidatın iki katı tutarında idari para cezası verilmesi kabul edildi.

460 LİRA CEZA KESİLDİ

Disiplin Kurulu'nun bu kararı da ATSO'nun mart ayı meclis toplantısı gündemine geldi. Disiplin Kurulu'nun firmaya yönelik yaklaşık 460 TL tutarındaki idari para cezası oy çokluğuyla kabul edildi.

İTARAZ İŞE YARAMADI

Oylama öncesi ise bir üye kendi kafesinde de çayın 3.5 TL'ye satıldığını belirterek, "İçeride klima çalışıyor, müşteri tuvaleti-tuvalet kağıdını kullanıyor. Bir sürü gider var. İki saat oturuyor rahat bir şekilde ve iki çay içip gidiyor" diyerek ceza uygulanmamasını istedi.

İŞLETME YERİNİ DE KAYBETTİ

Öte yandan ceza verilen firmanın da bulunduğu alan ise Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayacağı bir proje çerçevesinde tamamen boşaltıldı. Gece kulübü ve diğer işletmelerin tamamı boşaltılarak, alandan çıkartıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Beach Park Konyaaltı Memur Alışveriş Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (51)

omermobilWeb@haberler.com:

Havaalanlarinda bir kahve on tl utanma yok. Gidin yurtdisina gorun havalimanlarinda mc donalds bile var ama fiyatlar carsiya gore ayarlanmis halki soymak yasak guya biz muslumaniz hollandayo ziyaret eden bilir bizden bin kat daha insancil

44
0
yanıtYanıtla
DERSiM li 62Mobil-ANDROID:

akp li hirsizlar orayida satmislardir...

20
18
yanıtYanıtla
JembeyMobil-IOS:

Cok iyi olmus 2tl den fazla alanlar günahkardır

36
0
yanıtYanıtla
antalyalı:

sana hizmet sunuluyor. Gerile gerile çayını içiyorsun az bile işinize gelirse.

0
30
yanıtYanıtla
AMIN:

COK IYI OLMUS 460 TL AZ BUNLARA HADINI BILDIRMEK LAZIM.

29
0
yanıtYanıtla
amarmaris:

HEY YAVRUM HEY Marmaris bodruma da gelin 1 tl dondurma turist e 5 tl küçük su 5 tl heleki balık kırmızı şarap maliyet 50tl hesap 300 . 400 tl yüzde doksanı buraların böyle allah korkusu olmayan kazıkçı ha tacizciler şu bu da ayrı

28
0
yanıtYanıtla
Mobil-IOS:

Şerefsizler her şeyi AKP diyorlar kendileri geçmişte yaptıvıhırsızlar unuttular

12
15
yanıtYanıtla
Hakan Can:

Bu insanlar esnaf değil adeta hırsızlar. Aynı şeyleri laleli esnafı yaptı yıllar önce, şimdi sinek avlıyorlar. Aynı şey Karadeniz için de geçerli, 3 sene önce Uzungöl de bir tosta 5 tl istediler. Türk milletini gözü aç maalesef. En kısa yoldan turisti nasıl kazıklayıp zengin olurum diye düşünüyor. Denetim mekanizması olmadığı için at koşturuyorlar maalesef.

26
1
yanıtYanıtla
GercekMobil-ANDROID:

herkes şikayet etse düzelir isler.. bravooo

22
0
yanıtYanıtla
azoşşşmobilWeb@haberler.com:

İğrenç bi yer orası her naneyi alenen yapiyolar ne edep var ne hayaa çok iyi olmusss hepsini kapatın missss

20
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title